Íme, egy jó dinsztelt káposzta - Disznótoroshoz, magában, húshoz vagy zöldséghez!





Bár a farsangi időszak kedvenc étele a disznótoros, a januári veganuár, illetve húsmentes kampányhoz csatlakozva, most a hagyományos magyaros étel mellé való dinsztelt káposztát ajánljuk, akár egy könnyű fehér hús mellé, vagy önálló ételként, illetve egy másik zöldséghez körítve. Tálalhatjuk csirkemell-ragúval, önmagában, netalán tepsis zöldséggel, krumpliból, cukkiniből vagy sárgarépából.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.01.28.
Lila köret Vegyes dínsztelt káposzta

Hozzávaló

Fél fej lilakáposzta

Fél fej fejes káposzta

4 fej lilahagyma

4 fej vöröshagyma

2-3 evőkanál zsiradék (kókuszzsír vagy olívaolaj)

1-2 löttyintésnyi balzsamecet

1-2 fagyasztott petrezselyemkocka

só, bors, őrölt kömény

A pertezsemelybomba beleolvad a frissen pirított vegyes káposztába Fotó: Metropol/Fodor Erika

Elkészítés

Dinsztelt káposzta csirkemellcsík-koszorúval Fotó: Metropol/Fodor Erika

A félbe vágott hagymákat felszeleteljük, és beletesszük a kissé felhevített zsiradékba. Picit pirítjuk így, majd beleforgatjuk apránként a kétféle káposztát vékony szeletekre vágva.

Pirított vegyes káposzta balzsamecettel szédítve Fotó: Metropol/Fodor Erika

Együtt is átforgatjuk, folyamatos kavarás és felügyelet mellett pirítjuk. Amikor a káposzta már félkemény, lekapcsoljuk a tűzhelyet, de még rajta hagyjuk az edényt. Ezután ízestjük (só, bor, kömény, balzsamecet) ízlés szerint, és a legvégén rádobjuk a fagyasztott petrezselyem-kockát, ami a hő hatására beleolvad a pirított káposztába. Mire esszük a petruska íze és illata elvegyül az ételben.

Tuti Tipp

Lilakáposzta wokban, mellette készül a a feltét fehér húsból, háttérben „érik össze” a töltött káposzta Fotó: Metropol/Fodor Erika

Nagyon fontos, hogy csak a legvégén sózzuk, és folyamatos keverés mellett magas hőfokon (lehetőleg wokban) pirítsuk, így nem fő a káposzta, hanem sül: roppanós és pörkölt ízű lesz!

Roppanós és pirult Fotó: Metropol/Fodor Erika

+1Tipp

A vegyes dinsztelt káposztánkba nem teszünk cukrot, ez a zöldség a hagymával együtt elég édes önmagában is.





Ezeket olvastad már?
Csökkenti az étvágyat, segíti a fogyást – Megfizethető ételt dicsér a táplálkozási szakértő

Csökkenti az étvágyat, segíti a fogyást – Megfizethető ételt dicsér a táplálkozási szakértő

Lecsó paradicsom nélkül – Olvasónk receptje

Lecsó paradicsom nélkül – Olvasónk receptje

Egy pohár pisztáciamisu? - Igazi nagykávéházi desszert otthon is! - videóval

Egy pohár pisztáciamisu? - Igazi nagykávéházi desszert otthon is! - videóval

A Centrálban jártunk – Még a konyhába is bejutottunk! – Mutatjuk videón

A Centrálban jártunk – Még a konyhába is bejutottunk! – Mutatjuk videón

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás