RETRO RÁDIÓ

Itt van igazi húsleves és hasonlóan hamisítatlan társai!

Egy bejárat fölötti táblácska jelzi a Zichy Jenő utca 43. számnál, hogy itt bizony a kiszolgálóablakon át, avagy házhoz szállítással igazi, házias húsleveshez, annak változataihoz és más gazdag és finom egytálételes levesfogásokhoz juthatunk. A Húsleves és Társai megálmodója saját vágyát valósította meg, amikor létrehozta azt a helyet, ahol egy tál olyan húslevest lehet kapni, mint az otthoni, és ráadásul jól is lehet lakni vele.Megosztás
Szerző: Fodor Erika
2022.01.22. 13:00
VI. kerület VII. kerület Húsleves

„Én imádom a húslevest! Amikor felkerültem Budapestre, folyton kerestem azt a hazai ízt, és azt a mennyiséget, amiből ha megeszek egy tányérral, az annyira finom és tartalmas, hogy más már nem is kell. Nem találtam, és először csak viccből mondogattam, hogy: na, jó, akkor majd én csinálok egy ilyet!” – meséli Varga László, aki a Húsleves és Társai szakácsnője, Marika segítségével matricás fedelű befőttesüvegekbe meri a gőzölgő és guszta leveseket, mert a kiszolgálóablakhoz folyamatosan érkeznek az ételfutárok és a vevők a különböző levesebédekért. Laci álmának megvalósítása a Covid kezdetén lett időszerű, és ekkor alakították ki az elviteles, és nem helyben fogyasztós helyet.

Marhahúsleves, palócleves, szárnyas húsleves vagy tárkonyos ragu legyen ma az ebéd? – Fotó: Metropol/Fodor Erika

Nekem nagyon fontos, hogy a vendég úgy vigye el a levesét, vagy úgy kapja kézhez a futártól, ahogyan én is szeretném asztalra tenni az ebédemet. Befőttesüvegbe csomagolunk, és első rendelőinket köszöntjük is néhány sorral a papírtáskán, amibe a befőttesüveg kerül” – mutatja Laci, akinek az étel minőségén és kiszerelésén kívül magának a helynek a kialakítása is fontos volt.

Futárral is kiszállítható, de személyesen is elmehetünk a napi levesért – Fotó: Metropol/Fodor Erika
A marhahúsleves – Fotó: Metropol/Fodor Erika

„Saját kezűleg készítettem a pultokat is, mindenből újat csináltam a konyhába. Nekem nagyon fontos a tisztaság, átláthatóság. Szeretem, ha a felszereltség és a környezet is olyan, ahonnan van kedve az embernek egy guszta levest rendelni.”

Keddtől szombatig ehetünk laktató és finom levest a Húsleves és Társaiból – Fotó: Metropol/Fodor Erika

És hogy mi mindenből válogathatunk itt keddtől szombatig 11 és 16 óra között? Marhahúsleves, szárnyas húsleves, Jókai-bableves, tárkonyos raguleves, palócleves, frankfurti leves. Ezek mellett az ínyencek választhatnak még vadast spagettivel vagy marhapörit nokedlivel, illetve krumplis tésztát. Az édesszájúak számára biztos, ami biztos, Marika süt palacsintát is.

Ezeket olvastad már?
Fodor Erika konyhájából: mákgolyó, méghozzá mentesen – Csak ínyenceknek!

Fodor Erika konyhájából: mákgolyó, méghozzá mentesen – Csak ínyenceknek!

Friss tavaszi spárga hollandi mártással

Friss tavaszi spárga hollandi mártással

A Cserpesben reggelizhetsz, ebédelhetsz, uzsonnázhatsz!

A Cserpesben reggelizhetsz, ebédelhetsz, uzsonnázhatsz!

Így készítsünk fantasztikusan finom lángost

Így készítsünk fantasztikusan finom lángost

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás