Mennyei frankfurti leves, krumpli és rántás nélkül - Zsírégetős évkezdés

Ha az ünnepek alatti nehéz ételek után egy gyomorkímélőbb fogásra vágyunk, és ráadásul a szilveszteri virsliből is maradt a hűtőben, akkor a legjobb döntés, ha egy frankfurti levest ütünk össze, amely akkor is tartalmas és finom, sem krumpli, sem rántás nincs benne.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.01.07.
könnyű finomság

Hozzávaló

Fél fej kelkáposzta

4 darab sárgarépa

1 fej vöröshagyma

4 darab virsli (bőrös)

Zsiradék: olaj vagy Kókuszzsír (nincs kókusz íze)

só, fűszerpaprika, kömény, majoranna

Egytálétel: finom, táplál, és nem hízlal Fotó: Metropol/FE

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, és együtt is pirítjuk. Ezután az aprított kelkáposztát is hozzákeverjük, sózzuk, majorannával és őrölt fűszerköménnyel ízesítjük. Így együtt is pirítjuk a zöldségeket, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje azokat. Fedő alatt főzzük, míg a répa és a káposzta már majdnem puha. Ekkor hozzáadjuk a karikázott virslit, és egy forrásig még főzzük. Aki szereti és teheti, tejföllel locsolhatja.

A répa a hagymával pirítva szépen megszínezi a levesalapot Fotó: Metropol/FE

Tuti Tipp

Vizet csak a zöldségek összepirítása után adjunk hozzá, hogy ropogós maradjon a répa és a kelkáposzta, és ne szétfőjön benne. Ezért fontos az is, hogy a virslivel együtt már csak egyet rottyanjon a leves.

Csak virsli (bőrös!), kelkáposzta, répa és hagyma! Fotó: Metropol/FE

+1Tipp

Se krumpli, se rántás, mégis mennyei! Fotó: Fodor Erika

Pirospaprikát nem szükséges adni a leveshez, ha olyan a sárgarépa, hogy az önmagában is megszínezi a pirításkor. Ha adunk, akkor mindenképpen a kelkáposzta pirításakor tegyük hozzá, és keverjük el, még a felöntés előtt.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás