Ha az ünnepek alatti nehéz ételek után egy gyomorkímélőbb fogásra vágyunk, és ráadásul a szilveszteri virsliből is maradt a hűtőben, akkor a legjobb döntés, ha egy frankfurti levest ütünk össze, amely akkor is tartalmas és finom, sem krumpli, sem rántás nincs benne.
Hozzávaló
Fél fej kelkáposzta
4 darab sárgarépa
1 fej vöröshagyma
4 darab virsli (bőrös)
Zsiradék: olaj vagy Kókuszzsír (nincs kókusz íze)
só, fűszerpaprika, kömény, majoranna
Elkészítés
Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, és együtt is pirítjuk. Ezután az aprított kelkáposztát is hozzákeverjük, sózzuk, majorannával és őrölt fűszerköménnyel ízesítjük. Így együtt is pirítjuk a zöldségeket, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje azokat. Fedő alatt főzzük, míg a répa és a káposzta már majdnem puha. Ekkor hozzáadjuk a karikázott virslit, és egy forrásig még főzzük. Aki szereti és teheti, tejföllel locsolhatja.
Tuti Tipp
Vizet csak a zöldségek összepirítása után adjunk hozzá, hogy ropogós maradjon a répa és a kelkáposzta, és ne szétfőjön benne. Ezért fontos az is, hogy a virslivel együtt már csak egyet rottyanjon a leves.
+1Tipp
Pirospaprikát nem szükséges adni a leveshez, ha olyan a sárgarépa, hogy az önmagában is megszínezi a pirításkor. Ha adunk, akkor mindenképpen a kelkáposzta pirításakor tegyük hozzá, és keverjük el, még a felöntés előtt.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre