Félórás csoda taco: szegény ember sztékje – olvasói recept

Csóka Ferenc nemcsak a fotózásban, de a konyhaművészetben is jeleskedik. Hétvégente mindig szentel időt egy-egy házilag, pénztárcabarát verzióban előállítható étel elkészítésére. Kérésünkre most a szegény ember sztékjének receptjét osztotta meg olvasóinkkal.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.11.19.
taco

Hozzávalók 2 személyre

50 dkg – Flank szték – a marha hasaalja része

2 dkg vaj

2 tk. só

2 tk. bors

rozmaring

2 tk. ketchup/barbecue szósz

Mehet bele minden a tacóba! Fotó: Metropol/CSF

Szószhoz

1 tejföl

2 tk. pirospaprika

5 gerezd fokhagyma

1 tk. sót

1 tk. bors

1 zacskó előrecsomagolt salátakeverék

1 doboz taco (10–12 db)

30 dkg füstölt sajt

Jó étvágyat! Fotó: Metropol/CSF

Elkészítés

A forróra melegített serpenyőre ráhelyezzük a sztéket, oldalanként másfél percet sütjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a vajat, a rozmaringot, a 2 teáskanálnyi barbecue-t, majd ezzel a lével locsolgatva, még másfél percig sütjük mindkét oldalát. A húst kivesszük, 10 percig pihentetjük. A serpenyőben maradt szaftban megpirítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a tejfölt, a pirospaprikát, sót, borsot. Összeforgatjuk, 2-3 perc alatt összerotyogtatjuk, majd egy kis tálba helyezzük.

Szeletelt szték Fotó: Metropol/Csóka Ferenc

A húst kis szeletekre vágjuk, a taco aljára salátát teszünk, rá a húst, sajtot, majd a tetejét meglocsoljuk a szószunkkal, és már tömhetjük is a bendőnket. Jó étvágyat!









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás