Csóka Ferenc nemcsak a fotózásban, de a konyhaművészetben is jeleskedik. Hétvégente mindig szentel időt egy-egy házilag, pénztárcabarát verzióban előállítható étel elkészítésére. Kérésünkre most a szegény ember sztékjének receptjét osztotta meg olvasóinkkal.
50 dkg – Flank szték – a marha hasaalja része
2 dkg vaj
2 tk. só
2 tk. bors
rozmaring
2 tk. ketchup/barbecue szósz
1 tejföl
2 tk. pirospaprika
5 gerezd fokhagyma
1 tk. sót
1 tk. bors
1 zacskó előrecsomagolt salátakeverék
1 doboz taco (10–12 db)
30 dkg füstölt sajt
A forróra melegített serpenyőre ráhelyezzük a sztéket, oldalanként másfél percet sütjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a vajat, a rozmaringot, a 2 teáskanálnyi barbecue-t, majd ezzel a lével locsolgatva, még másfél percig sütjük mindkét oldalát. A húst kivesszük, 10 percig pihentetjük. A serpenyőben maradt szaftban megpirítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a tejfölt, a pirospaprikát, sót, borsot. Összeforgatjuk, 2-3 perc alatt összerotyogtatjuk, majd egy kis tálba helyezzük.
A húst kis szeletekre vágjuk, a taco aljára salátát teszünk, rá a húst, sajtot, majd a tetejét meglocsoljuk a szószunkkal, és már tömhetjük is a bendőnket. Jó étvágyat!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre