Őszies nyers paradicsomleves mozzarellával vagy ecetes fokhagymával – 5 percen belül ehető!

Ha csak egy könnyű, vitaminban gazdag natúr levest ennénk, akkor akár reggelire, ebédre vagy vacsorára is felhajthatunk a gazpacho mintájára készített nyers paradicsomléből egy nagy tállal. A paprikát mi kihagyjuk belőle, és csak friss paradicsomot, uborkát, hagymát, fokhagymát és vizet teszünk bele.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.10.15.
gazpacho melegen Nyers paradicsomleves

Hozzávaló 2 főre vagy 1 személynek háromszorra

4 nagy paprikaparadicsom (vagy lucullus)

1 nagy vöröshagyma

1 közepes uborka

1-2 gerezd fokhagyma

só, néhány friss bazsalikomlevél

Paradicsomleves pillanatok alatt - mozzarellagolyóval (Fotó: Fodor Erika)

Elkészítéstől evésig 5 perc

A hámozott paradicsomot összedarabolva beletesszük egy edénybe, hozzáadjuk a szintén hámozott uborkát, hagymát, fokhagymát ugyancsak összedarabolva. Hozzáadjuk a sót, bazsalikomleveleket. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és botmixerrel közepesen sűrű levessé pépesítjük. Máris kész, tölthetjük egy tálba, és ehetjük, ihatjuk.

Csak paradicsom és uborka - A kertből vagy a piacról (Fotó: Fodor Erika)

Tuti Tipp

A nyers zöldségből készült sűrű levest eredetileg hidegen fogyasztjuk, de ebben az őszi időben melegítsük meg egy kicsit, és így kortyolgassuk!

+1Tipp

A paradicsomlevesünk rántását maga a zöldség húsa adja. A szokványos betűtészta helyett pedig mozzarellagolyócskákat vagy ecetes fokhagymagerezdeket dobáljunk bele.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás