Ha csak egy könnyű, vitaminban gazdag natúr levest ennénk, akkor akár reggelire, ebédre vagy vacsorára is felhajthatunk a gazpacho mintájára készített nyers paradicsomléből egy nagy tállal. A paprikát mi kihagyjuk belőle, és csak friss paradicsomot, uborkát, hagymát, fokhagymát és vizet teszünk bele.
4 nagy paprikaparadicsom (vagy lucullus)
1 nagy vöröshagyma
1 közepes uborka
1-2 gerezd fokhagyma
só, néhány friss bazsalikomlevél
A hámozott paradicsomot összedarabolva beletesszük egy edénybe, hozzáadjuk a szintén hámozott uborkát, hagymát, fokhagymát ugyancsak összedarabolva. Hozzáadjuk a sót, bazsalikomleveleket. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és botmixerrel közepesen sűrű levessé pépesítjük. Máris kész, tölthetjük egy tálba, és ehetjük, ihatjuk.
A nyers zöldségből készült sűrű levest eredetileg hidegen fogyasztjuk, de ebben az őszi időben melegítsük meg egy kicsit, és így kortyolgassuk!
A paradicsomlevesünk rántását maga a zöldség húsa adja. A szokványos betűtészta helyett pedig mozzarellagolyócskákat vagy ecetes fokhagymagerezdeket dobáljunk bele.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre