
Francia parfümös desszertek, ez ám az igazi!
Az újranyitott Centrál Kávéházban rukkoltak elő ezzel.
Ha csak egy könnyű, vitaminban gazdag natúr levest ennénk, akkor akár reggelire, ebédre vagy vacsorára is felhajthatunk a gazpacho mintájára készített nyers paradicsomléből egy nagy tállal. A paprikát mi kihagyjuk belőle, és csak friss paradicsomot, uborkát, hagymát, fokhagymát és vizet teszünk bele.
4 nagy paprikaparadicsom (vagy lucullus)
1 nagy vöröshagyma
1 közepes uborka
1-2 gerezd fokhagyma
só, néhány friss bazsalikomlevél
A hámozott paradicsomot összedarabolva beletesszük egy edénybe, hozzáadjuk a szintén hámozott uborkát, hagymát, fokhagymát ugyancsak összedarabolva. Hozzáadjuk a sót, bazsalikomleveleket. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és botmixerrel közepesen sűrű levessé pépesítjük. Máris kész, tölthetjük egy tálba, és ehetjük, ihatjuk.
A nyers zöldségből készült sűrű levest eredetileg hidegen fogyasztjuk, de ebben az őszi időben melegítsük meg egy kicsit, és így kortyolgassuk!
A paradicsomlevesünk rántását maga a zöldség húsa adja. A szokványos betűtészta helyett pedig mozzarellagolyócskákat vagy ecetes fokhagymagerezdeket dobáljunk bele.
Az újranyitott Centrál Kávéházban rukkoltak elő ezzel.
Fontos tanácsokat adott a dietetikus.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre