Hreskó Teréz 22 év szolgálat után döntött úgy, hogy egyenruháját kötényre cseréli, és a budafoki kapitányságról a szemközti Kossuth Lajos utcai kis vendéglátóhelyre jár be dolgozni: palacsintát és gofrit sütni, smoothiet és kávét készíteni a vendégeknek.
A KREP tulajdonosa, Hreskó Teréz kérdésünkre elmondta, azért éppen palacsintázót nyitott, mert ő vágyott egy ilyen helyre a környéken, de nem volt.
„Itt amit én szeretnék, azt adom. Nagyon hiányzott nekem egy jó palacsintázóhely Budafokon. Láttam, hogy a Promontor Udvarban van egy kis kiadó helyiség, rögtön belevágtam” – mesélte Teréz, aki 1999-ben lakóhelyén lett rendőr, és dolgozott 22 évet, majd elvégezte a vendéglátás-szervező képzést, hogy idén ősztől finomságok készítésén keresztül szolgálja az itt élő embereket.
A KREP fő célja, egy olyan üzlet létrehozása volt, ami mindenki örömére szolgál. Teréz hozzátette, fontos számukra, hogy ne csak ízekben tudják megvalósítani a saját és a vendégek elképzeléseit, hanem egy olyan környezetet is tudjuk biztosítani, ahova mindenki jó szívvel tér vissza! Ezt a célt szolgálja a belső tér arculatának kialakítása, a porcelántányéron, üvegpohárban történő tálalás is.
A kínálatban szereplő palacsinták, gofrik, smoothie-k, kávék mind egyedileg kikísérletezettek. Kitti, Teréz munkatársa nem is állhatja meg, hogy elmesélje, hónapokon át tesztelték, ették a gofrikat és palacsintákat, míg elkészült a tökéletes tészta.
Teréz katonás fegyelemmel és pontossággal állította össze a smoothie-fajtákat is, az adagokat a megfelelő összetevők arányában.
„Nyitás előtt már hónapokig teszteltünk, annyi palacsintát és gofrit ettünk, hogy egy ideig telítődtünk – igaz, azért naponta egy-kettőt megeszünk most is” – tudjuk meg Kittitől. A kísérletezésnek meg is lett az eredménye, a KREP-nek nagyon gyorsan jó híre ment, nagymamák jönnek hálálkodva, hogy nem kell otthon palacsintát süssenek, a környéken dolgozók ideugranak be leves és főétel gyanánt egy smoothie- és palacsintaebédre, vagy egy sós gofri és egy édes desszert kombóra.
A sós és édes palacsintafajták mellett a kávé is megállja a helyét. Aki csak arra tér be, az sem fog csalódni. Egy szegedi pörkölőüzemből hozzák, 100 százalék brazil kávé, mellé vizet és kekszet kapunk, ahogy kell. Az óriási érdeklődés miatt tervben van a gluténmentes krep készítése és a kiszállítási lehetőség is.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre