Íme egy egészséges, mindemellett meleg és színes saláta azoknak, akik a mindent felhasználásra, a no waste-re törekednek a konyhában!
Szentannai Katalin kozmetikus, de szabad idejét a természetben és a kerti munkával tölti, figyelmet fordítva az egészséges táplálkozásra is. Kis konyhakertjében fűszernövényeket és néhány alapvető zöldséget termeszt. Egyik kedvence a számtalan jótékony hatással rendelkező mángold.
„Elsősorban főzeléket készítek belőle a spenót mintájára a családomnak, de egyik vendégemtől hallottam, hogy ők nemcsak a levelét fogyasztják, hanem a szárát is megeszik fokhagymás saláta formájában. Én is kipróbáltam, azóta semmi „nem vész kárba” nálunk sem ebből a csodálatos növényből.
1-2 marék mángoldszár (amennyi éppen van)
1-2 teáskanálnyi zsiradék (vaj, kókuszzsír, olívaolaj) – a mennyiség a mángoldéval arányos
1-2 gerezd fokhagyma összetörve
só
A mángoldszárat megmossuk, tetszés szerint apróra vágjuk, beletesszük egy edénybe, és hozzáadva a zsiradékot az összenyomott fokhagymával, megpároljuk. Nem kell szétfőzni, maradjon kicsit roppanós a zöldség, ne legyen pempős. Máris tálalhatjuk, akár hús mellé könnyű köretnek. Vegetáriánusoknak főételként is megteszi a rizottó mintájára kölesbe keverve.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre