A budafoki Magdolna Udvarban kulináris örömök is várják a művészi élményekre vágyó közönséget. A Magdolna Udvar Kávézójában nyitott ugyanis újra a kerületben jól ismert Majecsko, Maja Wanot cukrászdája, ahol a házi sütik mellett már helyi borokat is kóstolhatunk.
A lengyel–olasz származású anyuka magyar–orosz férje biztatására vágott bele a professzionális cukrászati tevékenységbe.
– Otthon mindig sütögettem a lengyel nagyitól kapott régi receptekből. A férjem mindig mondogatta, hogy csináljak ilyeneket, mert ezek nagyon jók: igazi házi ízek – meséli Maja, miközben összerak nekünk egy olaszos szendvicset a saját sütésű áfonyás zsemléjéből.
De hogyan is lett a háromgyermekes anyukából cukrász?
– Több mint 10 évig dolgoztam óvónőként, közben jöttek a saját gyerekeim is, és a sütögetés egyben kikapcsolódás lett számomra. A harmadik gyerekünk, Léon, a legkisebb elég hasfájós volt, úgyhogy esténként-éjszakánként két ringatás között kimentem vele sütni a konyhába. Ő is elvolt így, a többiek pedig örültek reggel a friss sütinek. Így kezdődött valahogy.
És a folytatást most bárki megnézheti, ízlelheti a budafoki Kossuth Lajos utca 24. szám alatti Magdolna Udvarban. Francia és olasz sütik, lengyel sajttorta, saját készítésű buciból szendvicsek, ellenállhatatlan házi sós pálcikák – kivétel nélkül mind jó minőségű alapanyagokból.
A Majecskóban itt alkoholt is árulnak. A budafoki borvárosban mit is kínálhatnának mást, mint a helyi borokat. A jó sör kedvelőinek sem kell azonban szomorkodniuk, a legjobb belga sörök közül válogathatnak. Természetesen, aki vezet sem marad szomjan, Maja limonádéjára vagy egy jó kávéra mindig számíthatunk.
Vasárnap és hétfő: zárva
Kedd-szerda-csütörtök 9–18-ig
Péntek-szombat: 9–22-ig
Szeptembertől, iskolaidőben hétfőn is nyitva, már 7.30-tól
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre