A budapesti Botellón teraszra akár még Ázsia is befér – Videó!





A Kazinczy utca 21. szám alatti Botellón terasz a közösségi életre, zenei és gasztronómiai rendezvényekre épülő helyszín. Ottjártunkkor éppen 4 napos ázsiai street food napoknak adott otthont a budapestiek körében közkedvelt bulihely. Természetesen összefutottunk a nagy hírű Wang mesterrel, akinek kínai konyhaművészetébe is bepillanthattunk, és a szervezők között ott volt Ráday Dávid, a közelmúltban elhunyt Ráday Mihály Kossuth-díjas filmoperatőr, a Budapesti Városvédő Egyesület néhai elnökének fia is.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.08.27.
VII. kerület Botellón terasz

A Botellón teraszon hamisítatlan ázsiai hangulat, ízek és illatok fogadták azt a közel 10 ezer érdeklődőt, aki a Kazinczy utcai helyre ellátogatott az Asian Street Food négynapos gasztronómiai rendezvényre, ahol hatalmas motorján érkezve maga Wang mester is tiszteletét tette. A Pasaréti úti Wang Mester moziuma és a Pest Gizella utcai, Teréz körúti és Vámház körúti éttermek kínai nagymestere a kacsa- és sertésfejhúsból készült pekingi tekercset is megmutatta a Metropol olvasóinak, miközben a magyarok vendégszeretetét méltatta. „Európában, sőt az egész világon a magyarok a legkedvesebb emberek. Jószívűek, nekem is nagyon sokan segítenek.”

Wang mester Fotó: Metropol

A Botellón terasz története úgy kezdődött, hogy Budapest közösségi terein gyűltek össze a városlakók, hogy közösen fogyasszák el egy-egy beszélgetés közben a boltban vásárolt italaikat.

Street kitchen a Botellónban Fotó: Metropol

„Az ötlet Spanyolországból ered, ahol a társadalom fiatal része tiltakozott a vendéglátóhelyek magas árai ellen, ezért alakították ki ezt a fajta összejöveteli formát. Mi is ezt csináltuk Budapest egyes részein, de a Covid alatt minden kiürült, leállt az élet. Azt gondoltuk, ezt a szellemiséget megtartva, „beköltözünk” egy fix térbe, a Botellón teraszra” – számolt be Csókay Gergely. A tulajdonos hozzátette, az alapelv megmaradt, az italokat továbbra is bolti áron igyekeznek értékesíteni, és e mellett olyan tematikus, elektronikus, zenei programoknak adnak otthont, amiknek eddig nem volt fix helyük. A zenés rendezvények között kulcsszerepe van a gasztronómiának is, aminek a jelentőségéről Ráday Dávid tulajdonostárs, rendezvényszervező világosított fel minket.

A Kazinczy utcai Botellón teraszt minden korosztály kedveli Fotó: Metropol

„Júliusban, amikor feloldották a korlátozásokat, elszabadult a bulivonat. Azt láttuk azonban, hogy a budapesti szórakozóhelyek forgalma megkívánja, hogy folyamatosan programokkal is szolgáljunk. Így jött az ötlet a korábbi Sandria fesztivál sikere után, hogy Asian Street Food is legyen itt. Ennek a 4 napos rendezvénynek akkora látogatottsága volt, amilyenre még mi sem számítottunk” – tudtuk meg Dávidtól, aki mindenkit arra biztatott, kísérje figyelemmel a további tematikus programokat, hiszen például egy pizza fesztiválra is számíthatunk még az idei szezonban.





Ezeket olvastad már?
Csökkenti az étvágyat, segíti a fogyást – Megfizethető ételt dicsér a táplálkozási szakértő

Csökkenti az étvágyat, segíti a fogyást – Megfizethető ételt dicsér a táplálkozási szakértő

Lecsó paradicsom nélkül – Olvasónk receptje

Lecsó paradicsom nélkül – Olvasónk receptje

Egy pohár pisztáciamisu? - Igazi nagykávéházi desszert otthon is! - videóval

Egy pohár pisztáciamisu? - Igazi nagykávéházi desszert otthon is! - videóval

A Centrálban jártunk – Még a konyhába is bejutottunk! – Mutatjuk videón

A Centrálban jártunk – Még a konyhába is bejutottunk! – Mutatjuk videón

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás