Ha szívből készült vegán sütire vágyunk, nem kell mást tennünk, mint elmenni a Páva utca 33. szám alatti Hearty Vegan Cakes desszertműhelybe, ahol Sarusi-Kis Flóra és párja, Szűcs Ádám nemcsak megbízhatóan vegán alapanyagokból készült csúcssütikkel, de figyelmes és kedves házigazdaként várja a vendégeket.
Sarusi-Kis Flóra gyógypedagógusi pályája után, énekesi tevékenysége mellett vágott bele a vegán és cukormentes torták készítésébe.
„A párommal 98 százalékban vegán módon étkezünk, és biztatni is szeretnénk az embereket, hogy nyíljanak e felé, és tapasztalják meg, mennyire változatosan lehet így táplálkozni. Nem beszélve arról, hogy a vegán sütik nagyon finomak! ”– tudjuk meg Flórától, aki tortáival nap mint nap bizonyítja ezt az állítást. Az is kiderül, hogy a fiatal pár környezetvédelmi okok miatt döntött a vegán életmód mellett, mint mondták: ez talán a legegyszerűbb módja annak, hogy az egyes emberek tegyen a szebb jövő érdekében. Ezért sem csoda, hogy ha az élet úgy hozza, Flóráéknál a fenntartható jövőt támogatandó akár egy gardróbvásárba is belefuthatunk a sütik és vegán italok mellett.
A Hearty Veganban a cukorbetegek és a gluténérzékenyek is megtalálják az ő süteményüket.
„Mi a tojás, az állati fehérjék mellett a glutént is kihagyjuk az alapanyagok közül, az egyetlen babka kivételével, aminek akkor a sikere van, hogy muszáj csinálnunk. Kristálycukor helyett is alternatív, természetes helyettesítőket használunk, és a különböző lisztekből is a legjobb minőségűekkel dolgozunk csak” – számolt be Flóra. Hozzátette, egyik süteményük sem nyers, sütött piskótából áll, és főzött krém kerül bele.
„Nekem a nyers vegánok egy idő után nem okoztak kihívást, számomra a süti, az sült, ezt szeretem.”
Aki kíváncsi, milyen vegán sütit készít szívből Flóra, augusztus 9-étől mehet kóstolgatni a Páva utcába.
Mi már maximálisan meg vagyunk győzve arról, hogy itt minden finom.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre