Nyárestéken otthon munka után vagy a szabadság idején jólesik egy hidegtálas „szúrkálós-csipegetős” vacsora, aminek az előkészülete nem nagy ügy, de az elfogyasztása annál nagyobb élvezettel jár. Ezúttal egy színes paprikákba töltött ricottás sajtkrémet és akár sonkába csavarva, vagy húsmentesen répával, uborkával mártogatható csicseri-humuszt ajánlunk.
25 dkg ricotta
25 dkg tejszínes natúr sajtkrém
1-2 gerezd fokhagyma
só
színes, tölthető paprikák
40 dkg főtt csicseriborsó
1 gerezd fokhagyma
1 bio citrom leve
2 dl olívaolaj
tetszés szerint szezám és tökmagolaj ízesítésre
feltekerhető sonkaszeletek
A hozzávalókat kézi habverővel összedolgozzuk, úgy, hogy a fokhagymát belepréseljük. Betesszük picit a hűtőbe, hogy jól összeálljon. A paprikák csumáját kivájjuk, és beletöltjük a krémet. Ha marad a paprikák betöltése után, zöldséggel elnassolhatjuk.
A csicseriborsót az olajjal, citromlével, fokhagymával botmixerrel kikeverjük, majd ízesítjük, a són és gyömbéren kívül kevés szezám- és/vagy tökmagolajjal – ezt már villával is hozzákeverhetjük. Sonkaszeletekbe töltjük vagy nyers zöldséggel mártogatjuk.
h
Ha elkészítettük a ricottás-sajtkrémet, tegyük 1 órára a hűtőbe, mielőtt betöltjük a paprikákba, ellenkező esetben a 30 fokos melegben könnyen úgy járhatunk, hogy kifolyik a krém a zöldségből.
A betöltött paprikákat karikára vágva tálalhatjuk, mellé és közé helyezve a nyers répa- és uborkahasábokat, valamint a humusszal töltött sonkatekercset.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre