Először a pestieket hódította meg Giuliano és Szilvia fagylaltja a Pozsonyi úton, mostantól a budaiak is megtudhatják, milyen az igazi olasz krémfagyi. A Cioccholatte különleges, házi készítésű kínálattal várja a vendégeket a Lágymányosi-öbölnél a Buda-part tér 3. szám alatt.
Szilvia és Giuliano a félolasz-olasz fagylaltmester páros az életben is társak, szerelmesei nemcsak egymásnak, de a hamisítatlan itáliai ízeknek is, elsősorban a fagylalténak.
– Itt élünk Magyarországon, és eredetileg nem gondoltunk rá, hogy fagylaltkészítők legyünk. Aztán az élet úgy hozta, és belevágtunk. És ha már fagylaltkészítés, meg sem álltunk Milánóig, hogy egy igazi nagymestertől tanuljuk meg a fagylalt csínját-bínját – meséli Szilvia, miközben párja avolai mandulából, amit az olaszok csak a mandulák királynőjének becéznek, készít feltétet a szemünk láttára az egyik specialitásukra.
– Ennek a fajta mandulának elegáns, visszafogott az íze, nem marcipános, nem keserű. A késsel aprított avolai mandulát sóval, borssal, friss rozmaringgal olívaolajon megpirítjuk egy serpenyőben, és a mandulát rászorjuk a fior di lattéra – mutatja Giuliano, aki trieszti, és igyekszik szülővárosa ízeit bevinni a kínálatukba.
Ilyen például az a hűsítő nyári koktél is, amely trieszti borból és magyar őszibarackkal készül, úgy hogy 12–24 órán át áztatják, érlelik, mielőtt fogyasztjuk. Társuk, az ugyancsak itt élő olasz Maximiliano arra bíztat, hogy ezt ne hagyjuk ki, és igaza is van: kár lenne.
A klasszikus fagyikon kívül saját kreálású ízek várnak a Cioccolattéban a vendégekre, ami a fiúk egybehangzó állítása alapján, a nő, Szilvia érdeme, aki a pasikat is kenterbe veri fagylaltkészítőként.
Az sem elhanyagolható szempont, hogy a különleges kézműves fagyik mellett mesés olasz cannoli és tiramisu – pisztáciás és hagyományos is kóstolható itt.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre