Ezt az avokádókrémet a fogyókúrázók is dézsmálhatják!

Olvasónk nyári piknikekhez, könnyű vacsora vendégséghez gyakran készít avokádókrémet. Vörös Éva elmondta, ő vaj helyett a kevésbé zsíros tejfölt használja az egyébként nagyon egészséges és kellemes krémhez. Bármilyen kenyérre kenve finom, de fogyasztható csak nyers zöldségekkel is mártogatósnak. Leginkább a koktélparadicsomot ajánlja hozzá.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.07.25.
egészséges

Évi avokádókrémje

Hozzávaló

1 avokádó

3 gerezd fokhagyma

friss snidling, petrezselyem, bazsalikom

1 kis pohár tejföl

Vörös Éva ezt ajánlja (Fotó: Olvasói fotó)

Elkészítés

Az avokádót hosszában félbevágjuk, kivesszük a nagy magját, majd kiskanállal kikaparjuk a héjából a húsát. Ezt keverőtálban botmixerrel összetörjük-keverjük, és a tejföl hozzáadása után még kicsit együtt is turmixolunk rajta.

Koktélparadicsommal mesés! (Olvasói fotó)

A friss zöldfűszereket felaprítjuk, belekotorjuk a krémbe, a fokhagymát nyomón átpréseljük, és együtt egyenletesen elkeverjük – ezt már nem kell botmixerrel. Egészségünkre!









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás