Olvasónk nyári piknikekhez, könnyű vacsora vendégséghez gyakran készít avokádókrémet. Vörös Éva elmondta, ő vaj helyett a kevésbé zsíros tejfölt használja az egyébként nagyon egészséges és kellemes krémhez. Bármilyen kenyérre kenve finom, de fogyasztható csak nyers zöldségekkel is mártogatósnak. Leginkább a koktélparadicsomot ajánlja hozzá.
Évi avokádókrémje
1 avokádó
3 gerezd fokhagyma
friss snidling, petrezselyem, bazsalikom
1 kis pohár tejföl
só
Az avokádót hosszában félbevágjuk, kivesszük a nagy magját, majd kiskanállal kikaparjuk a héjából a húsát. Ezt keverőtálban botmixerrel összetörjük-keverjük, és a tejföl hozzáadása után még kicsit együtt is turmixolunk rajta.
A friss zöldfűszereket felaprítjuk, belekotorjuk a krémbe, a fokhagymát nyomón átpréseljük, és együtt egyenletesen elkeverjük – ezt már nem kell botmixerrel. Egészségünkre!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre