Szabóné Tóth Teréz olvasónk küldte el nekünk a számára jól bevált kefires süti receptjét, azzal a megjegyzéssel, hogy ő eddig mindig natúr, illetve görög joghurttal csinálta, kefirrel még nem próbálta, de így is nagyon finom.
„A budapesti Metropol Újság 2021. május 21-i számában olvastam, hogy lehet receptet beküldeni. Akkor ideírom a kedvenc süteményem receptjét, amelyet egy hónap alatt 4 alkalommal sütöttem meg, különféle formában: kuglóf formában, rózsás muffin formában, tepsiben. Ez egy ilyen „sokoldalú” sütemény. Nagyon finom és lehet variálni kinek-kinek a tetszése szerint.”
2 kefires (joghurtos) doboz 150 gr-os
2 tojás
1 pohár kristálycukor
2 pohár finom (BL 55) liszt
1/2 pohár növényi olaj (napraforgó)
1/2 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
pici só
Opcionális: mazsola, kókuszreszelék, csokidarabok a tetejére
A joghurtot, a tojásokat és a cukrot összekeverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a sütőport, a vaníliás cukrot és a sót. Én őszibarackkonzerv-darabokat kockáztam fel, 2 db-ot és ezt még a tésztához kevertem. Tetszés szerint formázva sütjük 180 fokon 35 percig. A lisztet felesben grízes (rétesliszttel) is lehet alkalmazni. Jó étvágyat hozzá!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre