Kefires süti – avagy olvasónk joghurttal csinálja

Szabóné Tóth Teréz olvasónk küldte el nekünk a számára jól bevált kefires süti receptjét, azzal a megjegyzéssel, hogy ő eddig mindig natúr, illetve görög joghurttal csinálta, kefirrel még nem próbálta, de így is nagyon finom.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.06.06.
Különlegesség

„A budapesti Metropol Újság 2021. május 21-i számában olvastam, hogy lehet receptet beküldeni. Akkor ideírom a kedvenc süteményem receptjét, amelyet egy hónap alatt 4 alkalommal sütöttem meg, különféle formában: kuglóf formában, rózsás muffin formában, tepsiben. Ez egy ilyen „sokoldalú” sütemény. Nagyon finom és lehet variálni kinek-kinek a tetszése szerint.”

A joghurtos kefires süti négyféle formátumban (Fotó: olvasói fotó)

Hozzávalók (mérőpoharas)

2 kefires (joghurtos) doboz 150 gr-os

2 tojás

1 pohár kristálycukor

2 pohár finom (BL 55) liszt

1/2 pohár növényi olaj (napraforgó)

1/2 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

pici só

Opcionális: mazsola, kókuszreszelék, csokidarabok a tetejére

Elkészítés

A joghurtot, a tojásokat és a cukrot összekeverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a sütőport, a vaníliás cukrot és a sót. Én őszibarackkonzerv-darabokat kockáztam fel, 2 db-ot és ezt még a tésztához kevertem. Tetszés szerint formázva sütjük 180 fokon 35 percig. A lisztet felesben grízes (rétesliszttel) is lehet alkalmazni. Jó étvágyat hozzá!









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás