Az alábbi finomságot volt módunk frissiben, ahogy kisült, megkóstolni, és mivel jónak találtuk, megkértük Batta Sacit, hogy ossza meg a receptet a Metropol olvasóival.
„Én pont így szeretem a csokis kekszet, amit elég gyakran csinálok. Nagy sikere van itthon, a tesóim még forrón rárepülnek, szinte nem is érkezik kihűlni a süti. Éppen ezért dupla adagot szoktam bekeverni.”
A sütőt 180 fokon alul-felül sütésre előmelegítem. A lisztet, sót és szódabikarbónát egy tálban össze keverem. Majd a puha vajat robotgéppel krémesre keverem és a cukrot kis mennyiségenként hozzáadagolom. A krémes cukros vajhoz egyesével hozzákeverem a tojásokat meg a vaníliaaromát és utána a száraz összetevőket beleszitálom, és végül belerakom az apróra darabolt csokikat. Kis kanállal (fagyi kimérő) golyókat formázok a tésztából, és sütőpapírral berakom a sütőbe sülni úgy 12-15 percre. A tésztagolyók sütés közben elterülnek, érdemes egy kevés helyet kihagyni egy-egy darab között.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre