Itt a legtutibb csokiskeksz-recept

Az alábbi finomságot volt módunk frissiben, ahogy kisült, megkóstolni, és mivel jónak találtuk, megkértük Batta Sacit, hogy ossza meg a receptet a Metropol olvasóival.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.15.
recept

„Én pont így szeretem a csokis kekszet, amit elég gyakran csinálok. Nagy sikere van itthon, a tesóim még forrón rárepülnek, szinte nem is érkezik kihűlni a süti. Éppen ezért dupla adagot szoktam bekeverni.”

Batta Saci (Olvasói fotó)

Hozzávalók 30-35 db kekszhez

  • 225 gr vaj ( szobahőmérsékleten)
  • 100 gr kristálycukor + 100 gr barna cukor
  • 2 tojás
  • 360 gr liszt
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • vaníliaaroma
  • 1 vagy 1,5 tábla fekete csoki ~ 60%
  • Csokis keksz, a kedvenc (Olvasói fotó)

    Elkészítés

    A sütőt 180 fokon alul-felül sütésre előmelegítem. A lisztet, sót és szódabikarbónát egy tálban össze keverem. Majd a puha vajat robotgéppel krémesre keverem és a cukrot kis mennyiségenként hozzáadagolom. A krémes cukros vajhoz egyesével hozzákeverem a tojásokat meg a vaníliaaromát és utána a száraz összetevőket beleszitálom, és végül belerakom az apróra darabolt csokikat. Kis kanállal (fagyi kimérő) golyókat formázok a tésztából, és sütőpapírral berakom a sütőbe sülni úgy 12-15 percre. A tésztagolyók sütés közben elterülnek, érdemes egy kevés helyet kihagyni egy-egy darab között.









    Top hírek





    Hírlevél-feliratkozás