Mézeskalácsot az asztalra a csokinyúl mellé!





A jelenlegi helyzettel minden megváltozott körülöttünk és a szokásaink is átalakulnak, annál fontosabb, hogy legyen, ami állandó. A 150 éves múltra visszatekintő Auguszt Fény cukrászdában az ünnep és a hagyomány az. Auguszt József cukrászmester vezetésével már gőzerővel készülnek, sütnek, csomagolják a helyben elvihető vagy kiszállításra váró húsvéti klasszikusokat.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.03.26.
II. kerület

Az Auguszt Fény első emeletén mintha egy térből és időből kiemelkedő szigeten járnánk, ahol minden a húsvéti hagyományokról szól, az ünnep jellegzetes illataival és szimbolikus (itt ráadásul ehető) figuráival is.

Auguszt József (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)
Igen, répatorta van! (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

-A mézeskalács ugyan sokak számára inkább a karácsonyt idézi, nálunk azonban a húsvéti időszak sem telhet el nélküle! – mondja Auguszt József, akinek cukrászdájában mézeskalács bárányokból, kiscsibéből, valamint az elmaradhatatlan hímes tojásokból is találunk bőséges választékot.

Mézeskalácstojás és csibék (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)
Marcipántojás (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

– A kínálatunkban ezek mellett természetesen ott a kalács, a kuglóf, a nyuszihoz hozzátartozó répatorta, a színes marcipántojások és húsvéti díszek, de természetesen a sós és édes teasütemény sem marad ki.

Csokinyuszik, ét és tej (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)
Barkás hímes tojás (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

A cukrászmester hozzáteszi, a gyerekeknek a saját készítésű, már látványra is ellenállhatatlan csokoládé nyúl- és tojásválasztékkal készültek.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás