A jelenlegi helyzettel minden megváltozott körülöttünk és a szokásaink is átalakulnak, annál fontosabb, hogy legyen, ami állandó. A 150 éves múltra visszatekintő Auguszt Fény cukrászdában az ünnep és a hagyomány az. Auguszt József cukrászmester vezetésével már gőzerővel készülnek, sütnek, csomagolják a helyben elvihető vagy kiszállításra váró húsvéti klasszikusokat.
Az Auguszt Fény első emeletén mintha egy térből és időből kiemelkedő szigeten járnánk, ahol minden a húsvéti hagyományokról szól, az ünnep jellegzetes illataival és szimbolikus (itt ráadásul ehető) figuráival is.
-A mézeskalács ugyan sokak számára inkább a karácsonyt idézi, nálunk azonban a húsvéti időszak sem telhet el nélküle! – mondja Auguszt József, akinek cukrászdájában mézeskalács bárányokból, kiscsibéből, valamint az elmaradhatatlan hímes tojásokból is találunk bőséges választékot.
– A kínálatunkban ezek mellett természetesen ott a kalács, a kuglóf, a nyuszihoz hozzátartozó répatorta, a színes marcipántojások és húsvéti díszek, de természetesen a sós és édes teasütemény sem marad ki.
A cukrászmester hozzáteszi, a gyerekeknek a saját készítésű, már látványra is ellenállhatatlan csokoládé nyúl- és tojásválasztékkal készültek.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre