Íme egy pofonegyszerű, de ínycsiklandó recept: sütőben sült karfiolos húsgolyó

A fasírt igazi jó magyar étel, nem véletlen, hogy sokan szeretjük. Sajnos nem mindenki élvezheti eredeti összetevőivel, de ha  a zsömlét nyers zöldséggel helyettesítjük, és még az olajban sütést is kiváltjuk, akkor a szénhidráttartalmat csökkentve és a pluszban bevitt zsiradékot elhagyva, a különféle ételallergiákkal és egészségügyi problémákkal küzdők is egy jóízű hasonmást ehetnek.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.03.13.
karfilos húsgolyó

A sütőben sült karfiolos húsgolyó könnyű, szaftos és ropogós. Bármilyen zöldségkörettel tökéletes ebéd vagy vacsora. Mi sült padlizsánszeletekkel és majonézes céklasalátával szeretjük a legjobban.

Marhajó karfilos húsgolyó (Fotó:KB Metropol)

 

Hozzávalók

Mindent bele a keverőtálba! (Fotó: Szerző felvétele)

40 dkg darált hús (marha vagy pulyka vagy sertés – lehet vegyesen is)

20 dkg nyers darált karfiol

1 tojás

3 gerezd fokhagyma

só, bors, őrölt kömény

10 dkg szezámmag

 

 

A húsgolyóhoz a majonézes céklasaláta az egyik legjobb köret! ( Fotó: Metropol)

 

Elkészítés

A darált húsba belekeverjük a darált karfiolt, hozzáadjuk a nyomón áttört fokhagymát, a tojást, fűszereket, és összedolgozzuk. A szezámmagból szórunk hozzá annyit, hogy gombócolható legyen a massza. Vizes kézzel golyókat formálunk, ízlés szerint a tetejére is szórhatunk szezámmagot. Picit megolajozott tepsiben, közepes hőfokon megsütjük (villapróba) és, ha már kész a hús, enyhén rápirítunk a tetejére.

Sült padlizsánszeletekkel is nagyon passzol ( (Fotó: Szerző felvétele)

Tuti Tipp

Ha épp nincs otthon karfiol, nyugodtan készíthetjük azonos mennyiségű nyers répával, karalábéval vagy cukkinivel.

+1Tipp

Íme, a fasírthoz is praktikus sütőedény (Fotó: Szerző felvétele)

Én szilikon muffinformában sütöm, így adott a mérete a golyóknak, és még plusz zsírozni sem kell a tepsit.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás