Húsvéti sonka mellett tarol igazán a házi tökmagbuci

A mostani, „ha nem muszáj, nem megyünk a boltba” időkben jól jöhet egy olyan zsemle-recept, amihez nem kell élesztő, és pikk-pakk az asztalra kerülhet a reggelihez való frissen, ropogósan. Pláne, hogy azok is örömmel eszik, akik búzalisztet nem fogyaszthatnak. Vega vagy húsos feltéttel egyaránt finom. Az ünnepi lakomák előtti böjti hétre humusszal, nyers, házi majonézes répa-és lilakáposztasalátával ajánljuk, de a hagyományos vaj, sonka, tojás szendvicskombóval is mesés.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.03.26.
Tökmagbuci

Hozzávalók 6 kis ovális zsemléhez

Frissen, ropogósan az asztalon (Szerző felvétele)

2 dkg útifűmaghéj

6 dkg tökmagliszt

6 dkg kölesliszt (vagy vegyesen köles, csicseri, rizsliszt)

6 ek. olívaolaj (ebből lehet 2 tökmagolaj)

1tk só

2 tk. foszfátmentes sütőpor

3 dl víz

pirított tökmag, napraforgó, lenmag, szezámmag (tetszés szerint)

Reggelire céklával, hússal (Szerző felvétele)
Vöröslencsekrém és lilakáposzta-feltét (Szerző felvétele)
Kerülhet rá humusz, tojáskrém vagy céklasaláta is (Szerző felvétele)

 

Elkészítés

Mindent bele a keverőtálba! (Szerző felvétele)

Minden alapanyagot beleteszünk egy tálba, és kézi habverővel egyenletesen összedolgozzuk. Kicsit ragacsos, vizes állagú lesz. Ezután szórunk hozzá olyan magvat, amilyet és amennyit szeretnénk. Hagyjuk picit állni, amíg a tepsit kikenjük olívaolajjal vagy kókuszzsírral. Majd vizes kézzel ovális bucikat formázzunk, és egymástól 5 centis távolságra rakjuk ezeket. Hideg sütőbe tesszük, és 175 Celsius-fokon 40-45 percig sütjük.

Ha vizes kézzel megformáztuk, mehet a sütőbe! (Szerző felvétele)

Tuti tipp

Ha véletlenül marad estére, félbevágva pirítsuk meg, és még jobb lesz, mint új korában!

Egyszerű és egészséges! (Szerző felvétele)

+1 tipp

A tetejére is szórhatunk magot (Szerző felvétele)

A tepsibe tett, megformázott zsömlék tetejére is szórhat szezám- vagy lenmagot, aki szereti picit pirulva a magvakat.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás