A Sütis Gianni a korlátozások kellős közepén, év elején nyitotta meg boltját a Közraktár utca 22. szám alatt. Nézze, milyen ez a hely, mutatjuk videón!
Hegedűs János a vendéglátásban dolgozott, évekig konyhafőnökként tevékenykedett, mígnem úgy alakult, hogy a konyha édes oldalához pártolt, és elkezdte gyártani a saját sütijeit. Kedd kivételével mindennap tesztelhetjük.
-Kifejezetten nem cukrászdának terveztem, ez nem beülős hely, eleve elvitelre adom a süteményeket. Itt van szemben ez a gyönyörű Duna-part padokkal, kvázi a mi kiterjesztett szabadtéri teraszunk, ha jön a tavasz, nyílik az élet, kiülhet mindenki, és ott elfogyaszthatja a kedvenc Gianni süteményét, ha éppen nem akarja hazavinni.
A Sütishez hétköznap, a délután közepén estünk be, kíváncsiak voltunk, mit talál ilyentájt a vendég, Gianni szabadkozott is, hogy megcsappant már a kínálat, mi azonban így is bajban voltunk, mit válasszunk a vonzóbbnál vonzóbb finomságok közül.
-Itt nincsenek habos-babos, megkreált, formába öntött sütemények. Nálam csak igazi sütiket lehet kapni – hogy így mondjam – kezdi a cukrászmester - majd azzal folytatja: ezek csúnyák, de finomak.
A pultról csábító rákóczi túróst, répatortát, szicíliai tiramisut, flódnit, zserbót, pisztáciás tekercset, házi rétest látva az elsővel, miszerint csúnyák lennének, egyáltalán nem értettünk egyet, abban viszont száz százalékban, hogy finomak!
A sós-kínálatból a spenótos pogácsára azt hittük, hogy leveles tészta, de kiderült, hogy nem, csak attól olyan könnyű és krémes, hogy rengetegszer van hajtogatva a tészta, na és persze a tölteléket sem sajnálta belőle Gianni.
-Az én sütijeim cukorból készülnek, egy sütemény az édes, kell bele cukor és liszt is. Ezzel szemben minden termékünk laktózmentes, mert a feleségem laktózérzékeny, és egy szelet sütit se tudnék hazavinni, ha nem így készíteném.Vigaszképpen a gluténérzékenyeknek is van egy jó hírünk, ha ők is kíváncsiak lennének A Sütisre: egy jó kávé mellé akad számukra is desszert, mert a csupa csoki brownie például búzaliszt nélkül készül.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre