RETRO RÁDIÓ

A nagymama boltja a városba hozza a vidéki ízeket - Ide nézz!





Házi készítésű sajtot, füstölt árut, tanyasi csirkét és igazi rétest is kapunk vidékről A nagymama boltjában!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.02.22.
I. kerület finomságok

Ősztől tavaszig a füstölt húsáru, a libamáj, a házi készítésű sajtok, édes és sós sütemények – a vidéki ízek legjavát kínálja Buda szívében A nagymama boltja. Forgács Judit, a Pauler utcai üzlet szíve-lelke maga is bent áll a pultban, és jó háziasszonyként kínálja a nem hétköznapi árut, aminek a minőségéért garanciát vállal.

Forgács Judit személyesen kínálja az árut A nagymama boltjában (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

Mutatjuk videón is

– Ebben a boltban az van, ami nekem ízlik, mi azt tartjuk, ami finom – kezdi a beszélgetést Forgács Judit, aki a Metropol konyha rovatának elmeséli: húsz évvel ezelőtt vágott bele, hogy az igazi vidéki termékek színe-javát felhozza a budapestiek számára is elérhetően.

Töltött és csavart sajtok (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

– Lépésről lépésre haladtam, megismertem az összes olyan kistermelőt – a csirkéstől a sajtkészítőkön át a hentesekig és falusi sütőasszonyokig –, akitől érdemes vásárolni, mert megbízható, csúcsminőséget adnak. Lehet mondani, hogy ezek nem egészséges dolgok, de mi abban hiszünk, hogy nem a jó hús, tejtermék és tiszta zsiradék, hanem a tartósítószerek, adalékok ártanak az embernek – vallja Judit. Hozzáteszi: ők nem ismerik a különféle trükkös élelmiszeripari „gyorsító és ízfokozószereket”.

Kézműves felvágott (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

– Nálunk csak konyhasóval pácolt füstöltáru vehető, és pont. Sem nitritet, sem pácsót nem használunk.

Ami itt kapható, az pontosan az, ami a neve, abból készítették, és nem csak nyomokban tartalmazza a májat, a húst – jelenti ki Judit, miközben azért egy igazi nagymamaféle ütős mézes krémessel is megkínál, mert látja, hogy a békebeli, hagyományos édes „tészták” sem hagynak hidegen minket.

Házi nyújtott rétes (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

– Mi magunk is kivesszük a részünket a munkából pirkadattól késő estig. A töpörtyűt mi készítjük itt, sajtot is csinálunk, a többi áruért pedig elmegyünk, és a barátainktól hozzuk helybe a falusi finomságokat a fővárosban élőknek.

Minden, ami szalámi (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

Judit hangsúlyozza, hogy a Covid alatt nekik is nehéz, de kitartanak.

– Nem adhatjuk alább a minőséget, személyes kapcsolatban vagyunk a termelőkkel, akik ebből élnek, és mi biztosítjuk azt, hogy az első osztályú minőséghez itt a főváros kellős közepén is hozzájuthasson, aki ezt igényli. Tudjuk, hogy senkinek nem könnyű, de reménykedünk, hogy kifelé megyünk ebből. Igyekszünk megtartani a törzsvevőinket, akiknek hol ezzel, hol azzal kedveskedünk. Nálunk nem pontgyűjtő rendszer van, hanem apró ajándékokkal háláljuk meg a hűségüket.

Házi csirke – egyben és részekre bontva (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

Ha a pénztárcánk nem is engedi meg, hogy naponta itt vásároljunk, ezt a helyet érdemes megnézni, mert nem nagyon találunk ehhez foghatót Budapesten. Ha még meg is kóstolunk valamit, biztosan nem lesz kétségünk.

 





Ezeket olvastad már?
A sportos nagyi tortája

A sportos nagyi tortája

Zöldségsaláta nagyhétre – Itt a böjt fináléja, felkészülés a húsvétra

Zöldségsaláta nagyhétre – Itt a böjt fináléja, felkészülés a húsvétra

Kávé Kiflivel? – Ahol királypiton társaságában kortyolgathatjuk kedvenc italunkat!

Kávé Kiflivel? – Ahol királypiton társaságában kortyolgathatjuk kedvenc italunkat!

Csirketorta tökmagliszttel – Nem csak gluténmentes!

Csirketorta tökmagliszttel – Nem csak gluténmentes!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás