Íme a professzor pisztrángja, olvasónk receptje

Jakab László, a műegyetem tanára tudását nem csak a katedrán, de a konyhában is kamatoztatja, kérésünkre megosztotta velünk a szivárványos pisztráng receptjét..



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.01.29.
prof pisztrángja

Jakab László professzortól kérésünkre megkaptuk a szivárványos pisztráng receptjét, amelyet örömmel osztunk meg a Metropol olvasóival.

-Küldjük a mai menüt, mi nagyon szeretjük. Tegyenek egy próbát önök is!

Prof Jakab László: Próbálja ki ön is! (Olvasó felvétele) :

Hozzávalók

2 db friss, zsigerelt, egész pisztráng

6 cikk fokhagyma

1 db citrom, 2 evőkanál olívaolaj, 1 kávéskanál só és bors, 1 evőkanál majoránna

Szivárványos pisztráng sült padlizsánnal, kuszkusszal és spenóttal )Olvasó felvétele)

Elkészítés

  • Halakat megmossuk és mindkét oldalukon beirdaljuk
  • Fűszeres olajjal bekenjük
  • Vékony csíkokra vágott fokhagymát a beirdalt részekbe tesszük
  • A halak belsejét a fűszeres olajjal szintén kikenjük és a maradék fokhagymát valamint a citrom karikákat beletesszük
  • Sütő papíron, légkeverésen, 180 fokon 30 perc alatt megsütjük
  • Köretnek sült padlizsánnal, kuszkusszal és spenóttal tálaljuk.









    Top hírek





    Hírlevél-feliratkozás