Íme a mentes Raffaello-torta, próbáld ki te is!

Egy igazi Raffaelo torta márpedig azoknak is jár, akik nem ehetnek sem gabonalisztet, sem tejterméket, és még a cukorral is vigyázniuk kell! Íme, egy kipróbálásra ajánlott verzió a mi konyhánkból!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.01.30.
Mentes Raffaelotorta

Ezt a mandula-és kókuszalapú Raffaello-tortát csak az nem eheti, aki a tojásra érzékeny. Egyébként mindenkinek ajánljuk: semmilyen liszt, se tejtermék nincs benne, és ha nyírfacukorral ízesítjük, még a cukorbetegek is jóízűen fogyaszthatják. Növényi fehérjében gazdag, tartalmas, de végül is, az sem egy utolsó szempont, hogy mennyei finom – még a mindent evőknek is!

Három réteg mandulatészta, három réteg kókuszkrém (Szerző felvétele)

 

Hozzávalók

Egy szelet egészséges növényi fehérje (Szerző felvétele)

Tortalap (3 db kell)

1 tortalaphoz:

3 tojás

10-15 dkg blansírozott őrölt (darált) mandula (amit előzőleg picit megpörköltünk a sütőben)

2-3 evőkanál cukor (eritrit)

Mandulatésztalapok (Szerző felvétele)

Krém

3 tasak glutén-és laktózmentes vaníliapuding

5-6 dl kókusztej/mandulatej

0,5 l növényi tejszín (cukormentes)

ízlés szerint cukor (eritrit vagy nyírfa)

A „pudingot” összekeverjük a növényi habbal (Szerző felvétele)

Dekoráció

Egész, héj nélküli manduladarabok pirítva, darabosra zúzva

25 dkg kókuszreszelék

Minden, ami a jóhoz kell (Szerző felvétele)

Elkészítés

Tortalap

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk az őrölt mandulát. Kerek tortaforma alját kikókuszzsírozzuk, picit meghintjük a darált mandulával, hogy ne ragadjon oda a tészta. Ezen egyenletesen elosztva közepes hőfokon aranyszínűre sütjük. Három darab tortalapot csinálunk.

Első réteg kész (Szerző felvétele)

Krém

A mandula vagy kókusztejjel megfőzzük a pudingot, közben ízlés szerint minimálisan édesítjük. Felverjük a tejszínt, és mikor már majdnem teljesen kihűlt a puding, akkor kézi habverővel összedolgozzuk a tejszínhabbal egy könnyű, kenhető krémmé, amelybe a kókuszreszeléket is belekeverjük. A lapokat megtöltjük a krémmel, minden réteg tetejére kerülhet egy kis aprított mandula is.

Itt a mindenki számára ehető és finom Raffaelo! (Szerző felvétele)

Dekoráció

A Raffaelo-tortánk tetejére, plusz kókuszreszelék hozzáadásával golyócskákat vagy kupacokat formázunk, amelyek közepébe egész mandulát szúrunk. Oldalát kókuszreszelékkel, mandulával hintjük.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás