Olvasónk sütőtökkrémlevesét azoknak ajánljuk, aki szeretik a tápláló, de vitamindús és egészséges egytálételeket.
Király Nóra olvasónk egy gyors és finom sütőtökleves receptet küldött el a Metropolnak.
- Ennek a levesnek az elkészítésében számomra a legnehezebb rész a tök feldarabolása. Ezért örülök, hogy a kedvenc bio piacomon tudok felkockázott tököt venni, így gyakorlatilag 15 perc alatt kész a vacsorára való kiadós és egészséges leves.
Hozzávalók:
1 kg sütőtök
1 szál póréhagyma
Kókusz olaj
Húsleves alaplé (vagy húsleves kocka)
Őrölt gyömbér
Fehér bors
Só
2 dl tejszín
Tökmag
Elkészítés
Kókuszolajon megpirítjuk a karikára szeletelt póréhagymát majd hozzátesszük a feldarabolt tököt és pár percig együtt pirítjuk őket. Ha picit barnulni kezd hozzáöntünk annyi húsleves alaplevet, hogy ellepje és addig főzzük ameddig megpuhul a tök (ha nincs húsleves alaplevünk akkor helyettesíthető vízzel és húsleves kockával, de a kocka összetevőit olvassuk el előtte). Ízesítjük sóval, borssal, gyömbérrel majd az egészet kézimixerrel leturmixoljuk, és rottyanásig forraljuk. A legvégén hozzáöntjük a tejszínt, szépen elkeverjük és már készen is van a finom levesünk. Pirított tökmaggal találjuk. Jó étvágyat!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre