Ez igazán tökös leves: tápláló és egészséges is

Olvasónk sütőtökkrémlevesét azoknak ajánljuk, aki szeretik a tápláló, de vitamindús és egészséges egytálételeket.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.01.17.
recept

Király Nóra olvasónk egy gyors és finom sütőtökleves receptet küldött el a Metropolnak.

- Ennek a levesnek az elkészítésében számomra a legnehezebb rész a tök feldarabolása. Ezért örülök, hogy a kedvenc bio piacomon tudok felkockázott tököt venni, így gyakorlatilag 15 perc alatt kész a vacsorára való kiadós és egészséges leves.

Király Nóra ezt ajánlja: gyors, finom, laktató (Olvasói fotó)

Hozzávalók:

1 kg sütőtök

1 szál póréhagyma

Kókusz olaj

Húsleves alaplé (vagy húsleves kocka)

Őrölt gyömbér

Fehér bors

2 dl tejszín

Tökmag

Tökleves, tökmaggal (Olvasói fotó)

Elkészítés

Kókuszolajon megpirítjuk a karikára szeletelt póréhagymát majd hozzátesszük a feldarabolt tököt és pár percig együtt pirítjuk őket. Ha picit barnulni kezd hozzáöntünk annyi húsleves alaplevet, hogy ellepje és addig főzzük ameddig megpuhul a tök (ha nincs húsleves alaplevünk akkor helyettesíthető vízzel és húsleves kockával, de a kocka összetevőit olvassuk el előtte). Ízesítjük sóval, borssal, gyömbérrel majd az egészet kézimixerrel leturmixoljuk, és rottyanásig forraljuk. A legvégén hozzáöntjük a tejszínt, szépen elkeverjük és már készen is van a finom levesünk. Pirított tökmaggal találjuk. Jó étvágyat!

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás