Felejtsük el a szalámis zsömlét és a mellé csomagolt almát. Mutatjuk, hogyan dobhatjuk fel gyermekünk iskolai tízóraiját.
Véget ért az őszi szünet, november 2-án újra becsengetnek az iskolákban. Ismét készülnek reggelenként a diákoknak az uzsonnák, amik a legtöbbször szalámis szendvicsek vagy péksütemények. Ezek azonban napi szinten unalmassá vállhatnak a gyerkeknek. Az Upfield szakértői most abban segítenek, hogyan készíthetünk egyszerű, tápláló, finom, mégis izgalmas tízóraikat.
A leggyakrabban használt fűszer a só, ezekből pedig a szendvicsekben is jócskán teszünk. A túl sok só azonban egészségtelen. Igyekezzünk alacsonyabb sótartalmú sonkát, sajtot és margarint használni. Helyettesítsük inkább más fűszerekkel, például borssal, oregánóval vagy friss bazsalikommal.
Érdemes különböző zöldségekkel feldobni, változatosabbá tenni a szendvicseket. A paradicsom, paprika és uborka mellett nyugodtan használjunk retket, fejes salátát, rukkolát, répát vagy akár friss káposztát. Ezzel nemcsak változatosabb, de egészségesebb is lesz a tízórai. A zöldségeket pedig lehetőleg ne a szendvicsbe tegyük, hanem az uzsonnásdoboz másik rekeszébe vagy egy külön dobozba, így a feltétekből származó só nem tesz kárt bennük és nem is áztatják el az ételt.
Már a vasárnapi ebéd készítése során felkészülhetünk a következő heti uzsonnákra. A maradék sült húsból, főtt zöldségekből és margarinból ízletes szendvicskrém készülhet, ha pedig egy pár szem burgonyával többet főzünk, készíthetünk krumplis pogácsát vagy muffint.
Ha unjuk a klasszikus szendvicseket, készíthetünk tartalmas, sós muffinokat az uzsonnásdobozban. Süthetünk sajtos, sonkás, kolbászos vagy zöldséges muffint. Ha mégis az édes és gyors reggelire várunk remek megoldás lehet zabkása sok gyümölccsel vagy házi készítésű müzliszelet is.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre