Budafokról Priska Évike küldte el a Metropolnak az unokák kedvencét, a Flátyeszt, a sósan vagy édesen is elkészíthető krumplis Pacsát, ami nem csak az unokák kedvence.
1,5 kg burgonya
2 evőkanál zsír vagy margarin ,
1 evőkanál só
40 dkg liszt
1 egész tojás
A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd áttörjük, beletesszük a sót, a zsírt vagy margarint. Ezt elkeverjük, utána hozzáadunk annyi lisztet, amennyit felvesz (könnyű krumplis tészta legyen) és a tojást. Ezt jól összedolgozzuk, majd kinyújtjuk 1-2 mm vastagságúra, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Annyi olajba sütjük, hogy ússzanak a pengők! Mindkét oldalát sütjük közepes lángon, majd úgy tálaljuk, hogy egyik részét simán hagyjuk, a másikat megszórjuk fahéjas cukorral. Jó étvágyat hozzá!
Van egy ínycsiklandozó receptje, amelyet mindenki dícsér, és még a pénztárcát is kíméli? Mutassa meg, hogyan készíti! Küldje el nekünk a megjelent receptek leírásához hasonlóan, és a legjobbakat megjelentetjük. A fogás ára maximum 2000 forint legyen, és csak saját készítésű fotókat várunk, egy rövid kísérőszöveggel. Küldje el e.mail címünkre:[email protected]
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre