Íme egy fantasztikus krumplis pacsa olvasónk konyhájából

Budafokról Priska Évike küldte el a Metropolnak az unokák kedvencét, a Flátyeszt, a sósan vagy édesen is elkészíthető krumplis Pacsát, ami nem csak az unokák kedvence.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2020.10.02.
Olvasói recept krumpli pacsa

A Flátyesz, avagy krumplis pacsa receptje 2-4 főre

Porcukor nélkül, sós csemegeként is ehetjük - Jó étvágyat! (Fotó: olvasónk)

Hozzávalók

1,5 kg burgonya

2 evőkanál zsír vagy margarin ,

1 evőkanál só

40 dkg liszt

1 egész tojás

Elkészítés

A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd áttörjük, beletesszük a sót, a zsírt vagy margarint. Ezt elkeverjük, utána hozzáadunk annyi lisztet, amennyit felvesz (könnyű krumplis tészta legyen) és a tojást. Ezt jól összedolgozzuk, majd kinyújtjuk 1-2 mm vastagságúra, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Annyi olajba sütjük, hogy ússzanak a pengők! Mindkét oldalát sütjük közepes lángon, majd úgy tálaljuk, hogy egyik részét simán hagyjuk, a másikat megszórjuk fahéjas cukorral. Jó étvágyat hozzá!

Az unokának, Priska Viktóriának is a nagyi pacsája a kedvence (Fotó: olvasónk)

Küldje el Ön is!

Van egy ínycsiklandozó receptje, amelyet mindenki dícsér, és még a pénztárcát is kíméli? Mutassa meg, hogyan készíti! Küldje el nekünk a megjelent receptek leírásához hasonlóan, és a legjobbakat megjelentetjük. A fogás ára maximum 2000 forint legyen, és csak saját készítésű fotókat várunk, egy rövid kísérőszöveggel. Küldje el e.mail címünkre:[email protected]









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás