
Fitt fasírt kacsamellből - zsemle helyett répával
Így kell fasírtot csinálni kacsahúsból, kenyérmentesen!
Négy unoka nagymamája, a 62 éves volt tanárnő, Török Sándorné küldte be édes receptjét.
„A keresztfiamék jöttek hozzánk vendégségbe, arra gondoltam, hogy a gyerekek miatt egy kiadós sütit kéne csinálni. Mit ne mondjak, ízlett mindenkinek, szerintem nagyon hamar el is fogyott.„ írta a recepthez mellékelt levelében Török Sándorné.
A tésztához: 60 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 3 tojássárgája, 2-3 dl tej, 2 evőkanál étolaj, 3 kanál kristálycukor, csipet só
A krémhez: 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2-3 evőkanál kakaópor, 3 tojásfehérje
Ár: 2000 forint
Elkészítési idő: 1,5 óra
Ha igazán édesszájúak vagyunk, akkor szórhatunk porcukrot is a tetejére.
Az ostoros kalács egy a hétköznapinál dúsabbra, finomabbra készített kalács, amit lakodalmakra sütöttek a Jászságban. Ezen a tájegységen a szűcs mesterség népszerű foglalkozás volt. A szűcsök az ostorok végére vékony bőrből csattanós bojtot fontak, ennek a fonásából ered a kalács elnevezése: ”ostoros„.
Így kell fasírtot csinálni kacsahúsból, kenyérmentesen!
Géza atya borral ajánlja a tiramisut.
Örömteli csapatmunkában készült a 4500 szeletes Dobos.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre