Szőlőkrémdesszert – Koncentráció és kulináris élvezet!

Gózon Kinga hegedűtanárnőtől kaptuk ennek a mennyei idénygyümölcsből készült gyors és finom édességnek a receptjét.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.11.05.
Szőlőkrémdesszert

„A növendékeim miatt mindig van nálam a vizsgák, koncertek előtt pár szem szőlőcukor, amiből ha egyet bekapunk, segíti a koncentrációt. Ilyenkor ősszel, amikor szezonja van a szőlőnek, igyekszem ennek a gyümölcsnek a felhasználásával frissítő édességet készíteni. Ilyen ez a szőlős krémdesszert” – tudtuk meg Gózon Kingától.

Hozzávaló 4 főre, 4 kis üvegtálba

1 nagy fürt szőlő (fehér vagy kék)

25 dkg mascarpone

1 dl tejszín

1 tojás sárgája (fakultatív)

Réteges, krémes-szemes Fotó: Fodor Erika

Elkészítés

A mascarponét a tejszínnel felhabosítom gépi habverő segítségével. A felét a tojássárgájával kikeverjük és félretesszük.

Szőlő és mascarpone Fotó: Fodor Erika

A kis üvegtálkák aljára szőlőszemeket szórok, majd krémet öntök rá, ismét pár szem szőlő, majd egy vékony réteg krémet, de a tojással színezettből, majd a tetejére újra szőlő. Nem baj, ha ráfolyik a szőlőrétegre a krém, ha nem is lesz szép, de nagyon finom!

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás