
Rácz Jenő duplázott, és megmutatta nekünk, milyen az Y by Rácz Jenő dobostortája
Ezek a sztárséfek találkoztak a Dining Guide Gálán.
Gózon Kinga hegedűtanárnőtől kaptuk ennek a mennyei idénygyümölcsből készült gyors és finom édességnek a receptjét.
„A növendékeim miatt mindig van nálam a vizsgák, koncertek előtt pár szem szőlőcukor, amiből ha egyet bekapunk, segíti a koncentrációt. Ilyenkor ősszel, amikor szezonja van a szőlőnek, igyekszem ennek a gyümölcsnek a felhasználásával frissítő édességet készíteni. Ilyen ez a szőlős krémdesszert” – tudtuk meg Gózon Kingától.
Hozzávaló 4 főre, 4 kis üvegtálba
1 nagy fürt szőlő (fehér vagy kék)
25 dkg mascarpone
1 dl tejszín
1 tojás sárgája (fakultatív)
Elkészítés
A mascarponét a tejszínnel felhabosítom gépi habverő segítségével. A felét a tojássárgájával kikeverjük és félretesszük.
A kis üvegtálkák aljára szőlőszemeket szórok, majd krémet öntök rá, ismét pár szem szőlő, majd egy vékony réteg krémet, de a tojással színezettből, majd a tetejére újra szőlő. Nem baj, ha ráfolyik a szőlőrétegre a krém, ha nem is lesz szép, de nagyon finom!
Ezek a sztárséfek találkoztak a Dining Guide Gálán.
Hamisítatlan Duna parti hangulat várja a látogatókat
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélrePortfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.