Carbonara tricolor durumtésztával és tejszínnel – Tojás nélkül is mesés!

Az eredeti spagetti carbonara tojással készül, vannak azonban, akik jobban kedvelik a tejszínes változatot. Egy biztos: a feltét alapja a jóféle húsos szalonna. Ha ehhez van otthon még egy kis sonkamaradék, aminek csak jót tesz a pirítás, azt is keverjük hozzá bátran. Fejedelmi ebédet vagy vacsorát készíthetünk pár perc alatt.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.11.07.
Spagetti carbonara

Hozzávaló 2-3 főre

25 dkg spagetti durumlisztből

2-3 ujjnyi szelet húsos szalonna

2-3 gerezd fokhagyma

2-3 evőkanál olívaolaj

2-3 evőkanál reszelt kemény sajt (növényi is lehet)

2 dl főzőtejszín (növényi is lehet)

Maradék sonkaszeletek aprítva

Tejszínes carbonara tricolor spagettivel Fotó: Fodor Erika

Elkészítés

Sózva és egy korty olívaolajat hozzáöntve, odatesszük a vizet forrni a tésztafőzéshez. Amíg a víz melegszik, a csíkokra vágott szalonnát és az aprított sonkát megpirítjuk az olívaolajon a serpenyőben.

Húsos szalonna, sonkamaradék, fokhagyma, tejszín és olívaolaj Fotó: Fodor Erika

Ha forr a víz, közben beletesszük a spagettit. Amíg az puhul, ropogósra pirítjuk a húsos szalonnát, mehet rá az összetört fokhagyma, rászórjuk a sajtot, majd a tejszínnel nyakon öntjük.

A pirított sonkás szalonnára szórjuk a reszelt sajtot Fotó: Fodor Erika

Egyet rottyan így együtt, közben leszűrjük a tésztát, és kicsit megolívaolajozzuk. Azon melegében ráöntjük a carbonaraszószt, hogy szépen közé folyjon, és összeolvadjon a spagettivel.

Összeolvad a tejszínes sajt a pirított szalonnacsíkokon Fotó: Fodor Erika

Tuti Tipp

A sajtot nem a szósz tetejére reszeljük, hanem a pirított húsos szalonnára, még mielőtt ráöntjük a tejszínt, így jobban belekrémesedik a feltétbe.

Naná, hogy a spagettit nem vágjuk össze apróra, hanem kanál segítségével tekerjük fel a villára! Fotó: Fodor Erika

+1Tipp

Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét a spagettit, mert az aldente finom, amikor már nem kemény, de roppan a pirított szalonnadarabokkal együtt.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás