Gilián Gábornak nemcsak a dobverők állnak kézre munka közben, de a fakanalat is jól forgatja a konyhában.
„A székelykáposztát rendes cserépedényben készítem, egy kis füstölt kacsamellel megbolondítva” – tudtuk meg Gilián Gábor dobostól, aki szabadidejében szívesen főz feleségének és a barátoknak.
60 dkg sertéslapocka
60 dkg savanyú káposzta
20 dkg füstölt kacsamell
3 evőkanál zsír
4 közepes vöröshagyma
2 zöldpaprika
2 paradicsom
só
bors
pirospaprika
fokhagyma
köménymag
babérlevél
egy marék gersli
A hagymát zsírban megpároljuk, meghintjük pirospaprikával, rátesszük a kockára vágott húst, átforgatjuk, megszórjuk sóval, borssal, köménymaggal. A kockára vágott füstölt kacsamell, és a babérlevél is ilyenkor kerül a fazékba.
Hozzátesszük a fokhagymát, a hámozott, szeletelt paradicsomot, az összevágott paprikát, és egy nagyon kevés vizet öntve alá, fedő alatt pároljuk, puhítjuk. Mikor félig puha a hús, hozzátesszük a kicsavart (kicsit átmosott) káposztát, majd mikor már teljesen kész az étel, belehintjük a marék gerslit, hogy a felesleges levet felszívja. Vigyázat! Nagyon finom!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre