Így üti össze a székelykáposztát egy dobos

Gilián Gábornak nemcsak a dobverők állnak kézre munka közben, de a fakanalat is jól forgatja a konyhában.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.10.17.
ütős étel

„A székelykáposztát rendes cserépedényben készítem, egy kis füstölt kacsamellel megbolondítva” – tudtuk meg Gilián Gábor dobostól, aki szabadidejében szívesen főz feleségének és a barátoknak.

Hozzávalók:

60 dkg sertéslapocka

60 dkg savanyú káposzta

20 dkg füstölt kacsamell

3 evőkanál zsír

4 közepes vöröshagyma

2 zöldpaprika

2 paradicsom

bors

pirospaprika

fokhagyma

köménymag

babérlevél

egy marék gersli

Székelykáposzta füstölt kacsamellel Olvasói fotó

Elkészítés

A hagymát zsírban megpároljuk, meghintjük pirospaprikával, rátesszük a kockára vágott húst, átforgatjuk, megszórjuk sóval, borssal, köménymaggal. A kockára vágott füstölt kacsamell, és a babérlevél is ilyenkor kerül a fazékba.

Gilián Gábor nem csak a dobverőkkel bánik profin Olvasói fotó

Hozzátesszük a fokhagymát, a hámozott, szeletelt paradicsomot, az összevágott paprikát, és egy nagyon kevés vizet öntve alá, fedő alatt pároljuk, puhítjuk. Mikor félig puha a hús, hozzátesszük a kicsavart (kicsit átmosott) káposztát, majd mikor már teljesen kész az étel, belehintjük a marék gerslit, hogy a felesleges levet felszívja. Vigyázat! Nagyon finom!









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás