Kis Anna Mária egyenesen Erdélyből küldte el a Metropolnak a különleges sütemény receptjét, amelyet minden édesszájúnak jó szívvel ajánl.
„Én mindent magamtól tanultam, recepteket gyűjtök, rengeteg van, szeretem az újdonságokat, a torták, amiket csinálok az én elképzeléseim alapján születnek. Az egész család szereti a süteményeket, eléggé édesszájúak vagyunk!” – tudtuk meg Kis Anna Máriától, aki tortáival a családtagokat és a barátokat lepi meg. Arra a kérdésünkre, hogy miért süt, egyszerűen csak annyit mondott: „én hobbiból sütök, mert imádom!”
Tészta
8 tojás
16 dkg cukor
10 dkg liszt
10 dkg darált dió
1 sütőpor
Krém
4 tojás
30 dkg vaj
A tojásfehérjét felverjük lassan hozzáadva a cukrot. Amikor jó kemény, hozzáadjuk a tojások sárgáját. A lisztet összeöntjük a dióval, a sütőporral, és összekeverjük. Zsírozott, lisztezett tepsiben, lassú tűznél megsütjük.
A tojásokat a cukorral gőz fölött jó keményre verjük, mint egy jó lekvár, olyan legyen. Ha kihűlt, hozzáadjuk a jól kikevert vajat. A krémhez még meg kell pörkölni a diót. A krémmel a tésztát kívül-belül megkenjük. 12 dkg cukrot megpirítunk 8 dkg vagdalt dió hozzáadásával. A megpirított diót ledaráljuk és tésztaszűrőn átszitáljuk. Ami átmegy a szűrőn, azt hozzáadjuk a krémhez, a darabossal pedig a megkent tekercset kívülről beszórjuk.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre