Együnk cukorborsót hüvelyestől! – Zsenge és roppanós, csakis ínyenceknek!

Ilyenkor tavasszal hozzájuthatunk friss cukorborsóhoz, amelynek még olyan zsenge a hüvelye, hogy azzal együtt készíthetünk belőle egy finom húsos vagy akár hús nélküli köretet. A roppanósra dinsztelt hüvely és benne a borsószemek különleges ízélményt adnak brassóihoz,  pirított szárnyasapróhúshoz keverve, a krumpli bármely változatával kísérve. Zöldborsófanok nemcsak köretként, magában is habzsolják ezt a csodás csemegét.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.05.21.
egészséges finomság

Hozzávaló

Hüvelyes cukorborsó-garnírung

50 dkg zsenge cukorborsóhüvely

5 dkg vaj

2 fej hagyma

1 csokor petrezselyemzöld

Önmagában is finom, nem csak köretként Fotó: Fodor Erika

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítés

A zöldborsót hüvelyestül megmossuk. Egyenként mindegyik hüvely két végét lecsippentjük, az egyik végéről indulva kihúzzúk a szálat az egyik oldalon, majd a másik vég lecsippentésével a túloldalt is megszabadítjuk a szálas résztől.

Így tisztítsuk meg a cukorborsót Fotó: Fodor Erika

A hagymákat meghámozzuk, félbevágjuk, és szeletelve rádobjuk a megtisztított borsóhüvelyekkel együtt a serpenyőben olvadó vajra. Nem kavargatjuk, hanem időnként a serpenyő megrázásával vagy a levegőben pörgetéssel feldobjuk (mint a palacsintát), és így forgatjuk át a hüvelyeket a vajban. Ezt ismételgetve körülbelül 20 perc alatt kész, a tetejére jöhet az apróra vágott petrezsemzöld, és máris ehetjük ezt a mesefinom és egészséges étket.

 

Hüvelyes cukorborsó csirkebrassóival és krumplipürégombóccal Fotó: Fodor Erika

Tuti Tipp

Ha hússal keverjük jól passzol hozzá a krumplipüréből formázott gombóc petrezselyemfrufruval.

Héjában vagy anélkül is mennyei! Fotó: Fodor Erika

+1Tipp

Aki csak zöldséget enne, annak quinoával ajánljuk. Jól passzol a ropogós, borsószemeket rejtő pirított hüvely mellé az apró szemű, egészséges magsaláta.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás