Csörögét a farsang farkára! – az utolsó farsangi hétvégén érdemes megsütni





Novákné Tisje Mónika tanítónő cicának beöltözve készített csörögét a baráti házaspárokkal tartott farsangra. Volt szerencsénk megkóstolni, és úgy döntöttünk: ezt mindenképp ajánljuk olvasóinknak. Nem bonyolult, és nagyon finom! Érdemes egyet sütni még a farsang vége előtt – ez az utolsó hétvége!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.02.25.
farsangi finomság

Hozzávaló

1 kg liszt

6 tojás sárgája

4 dl tejföl

só, cukor

Novákné Tisje Mónika jelmezben kínálta a csörögét Fotó: FE

Elkészítés

A hozzávalókat összegyúrom, fél órát pihentetem, majd nagyon vékonyra (1-2 mm) kinyújtom. Háromszögeket vágok, amelyek közepét bevágva, átfordítom a tésztát, a csúcstól a háromszög talpa felé.

Ezt nem lehet kihagyni a farsangból! Fotó: FE

Nagyon forró olajban, hirtelen sütöm. Fahéjas porcukorba forgatom. Könnyű, ropogós, nem lehet megunni!





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás