Csörögét a farsang farkára! – az utolsó farsangi hétvégén érdemes megsütni
Novákné Tisje Mónika tanítónő cicának beöltözve készített csörögét a baráti házaspárokkal tartott farsangra. Volt szerencsénk megkóstolni, és úgy döntöttünk: ezt mindenképp ajánljuk olvasóinknak. Nem bonyolult, és nagyon finom! Érdemes egyet sütni még a farsang vége előtt – ez az utolsó hétvége!
Hozzávaló
1 kg liszt
6 tojás sárgája
4 dl tejföl
só, cukor

Elkészítés
A hozzávalókat összegyúrom, fél órát pihentetem, majd nagyon vékonyra (1-2 mm) kinyújtom. Háromszögeket vágok, amelyek közepét bevágva, átfordítom a tésztát, a csúcstól a háromszög talpa felé.

Nagyon forró olajban, hirtelen sütöm. Fahéjas porcukorba forgatom. Könnyű, ropogós, nem lehet megunni!
Top hírek
Hírlevél-feliratkozás
Hírlevél-feliratkozás
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre