RETRO RÁDIÓ

Így erősíthetjük az immunrendszerünket étkezéssel is





A koronavírus-járvány miatt a legtöbben óhatatlanul félnek valamitől, legyen az maga a vírus vagy a munka elvesztése, vagy egyáltalán az általános gazdasági helyzet.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.24.
egészség

Ebben a helyzetben egyre fontosabb az egészségünk megőrzése. Az immunerősítésnek és a tápanyaggazdag étkezésnek minden eddiginél fontosabb szerepe lesz az elkövetkező hónapokban, de inkább években. Fontos, hogy erősítsük a gyomrunkat, hiszen a gyomorsav egyik fő funkciója az lenne, hogy vírusokat és baktériumokat öljön. Ehhez ad ötleteket Bocsi Viki táplálkozási tanácsadó.

A rengeteg stressz, a gazdasági és az egészségügyi bizonytalanság komoly lelki teherrel jár, ami hosszú távon az immunrendszerünkre is hatással van. Bár ezek a problémák rendkívüliek, mégis van ok a jó érzésre, ugyanis az egészségi állapotért lehet tenni.

A szakember mindenkinek azt javasolja, hogy ne féljen, mert a félelem gyengíti az immunrendszert. Bár sokak szerint könnyű ezt mondani, tényleg megnyugvást jelenthet, ha megtesszük az összes tőlünk telhető óvintézkedést. Fontos, hogy csak olyan tevékenységeket végezzünk, amik nevetésre bírnak, kikapcsolnak, és próbáljuk elkerülni a hisztériakeltést.

„Ha boldog, erős és bátor vagy, akkor sokkal kevésbé valószínű, hogy elkapsz bármilyen kórokozót, lásd a gyerekeket. Nem véletlen, hogy rájuk nincs nagy hatással a koronavírus. Egyrészt nem aggódnak, másrészt sokkal jobb lelki állapotban vannak, mint a felnőttek” – magyarázta a szakértő.

Mit fogyasszunk, mit nélkülözzünk?

Jelen helyzetben mindenkinek azt kell megvizsgálnia, mit tud tenni a saját egészségéért, hiszen már egyszerű dolgokkal is nagyszerű eredményeket lehet elérni.

„Ma a gyenge gyomor népegészségügyi probléma, ami most hatványozott gond, hiszen a gyomorsav egyik fő funkciója lenne, hogy vírusokat és baktériumokat öljön. Ezért például jó lenne kerülni a péksüteményeket, mert az emésztő funkciókat károsítják. A másik népbetegség a mellékvese túlterheltsége, és ami még nagyobb baj, hogy nem is nagyon foglalkoznak vele, csak akkor, ha már visszafordíthatatlan a baj” – fogalmazott Bocsi Viki.

A Kitchen of Health táplálkozási tanácsadója azt ajánlja, hogy nagy dózisban szedjük a C- és a D-vitamint, ne hagyjuk ki a szerves jódot, a szelént, a magnéziumot, az Omega-3-at és egy jó probiotikumot.

Azt is javasolja, hogy fogyasszunk minél több csontlevest, belsőségeket, halakat, kollagén típusú fehérjéket, így például puhatestűeket és porcogókat, valamint gyökérzöldségeket, keresztesvirágzatúakat és fermentált zöldségeket, mert ezek mind jót tesznek a testünkkel és az egészségi állapotunkkal. Ami pedig kerülendő, az a glutén, a tehéntej, a túró, a szója, a babfélék, gyenge gyomorműködés esetén a tojásfehérje, valamint az étolaj és hasonló növényi társai.

 





Ezeket olvastad már?
Tudtad? Ez a bélrendszer működésjavításának 7+1 aranyszabálya

Tudtad? Ez a bélrendszer működésjavításának 7+1 aranyszabálya

Maximális gyönyört akart, alig tudták megmenteni a férfiasságát

Maximális gyönyört akart, alig tudták megmenteni a férfiasságát

Fontos figyelmeztetés: ezt tanácsolja a magyar orvos a hosszú hétvégére

Fontos figyelmeztetés: ezt tanácsolja a magyar orvos a hosszú hétvégére

Súlyos betegséghez vezethet, ha nem mosol mindennap fogat

Súlyos betegséghez vezethet, ha nem mosol mindennap fogat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás