Sokan legyintenek, hogy a maszk alá nem kell smink! Pedig a maszk újabb lehetőséget ad arra, hogy kipróbáljunk pár különleges technikát. Ehhez azonban fontos, hogy néhány lépést mindenképp betartsunk, és a bőrünkre is vigyázzunk!

Tiszta maszk

Ahhoz, hogy megelőzzük a bőrproblémákat, mindig viseljünk tiszta maszkot! Angeline Yong bőrgyógyász szerint, a maszk folyamatosan dörzsöli az arcunkat, ezzel pedig a baktériumok és a szennyeződések könnyebben bejuthatnak a pórusokba. Vagyis hiába tisztítjuk a bőrünket, ha a maszk viseltes. Fontos, hogy a mosható maszkot vasaljuk is, így még több baktériumot távolítunk el.

Arcápolás

Hagyjuk el a durva hámlasztókat, a sűrű krémeket, ezek nem engedik lélegezni a bőrt a maszk alatt. Helyettük használjunk gyengéd tisztítókat, egy hidratáló tonikot, könnyű szérumokat és mindig viseljünk fényvédő krémeket!

Fotó: Shutterstock

Alapozó

A nehéz alapozót most érdemes lecserélni színezett hidratáló krémekre (BB krém/CC krém) vagy színezett fényvédőkre, ezek ugyanis nem tömítik el a maszk alatt a pórusokat.

Korrektor

Mivel egész nap rajtunk van a maszk, és már a sapkák is előkerültek a gardróbból, minden tekintet a szemünkre irányul. Ha még jobban ki szeretnének emelni, használjunk 1-2 árnyalattal világosabb korrektort a szem alatti karikák ellen!

Szemöldök

Sok figyelmet kapnak a szemöldökök is, most még fontosabb az archoz passzoló forma és szín. Formázzuk, fésüljük, dúsítsuk, de csak óvatosan. Ne feledjük: a kevesebb néha több!

Szemfestés

Szabadjára engedhetjük a fantáziánkat. Játékos, extrém sminkek is szóba kerülhetnek, de azért azt ne felejtsük el, hogy hova készül.

Száj

Csillogó helyett maszk alá inkább a matt rúzsokat ajánljuk, hiszen kevésbé maszatol, kevésbé hagy nyomot. Ha mégsem tudunk megválni kedvencünktől, hasznos lehet, ha egy papír-zsebkendőt teszünk a maszk és a szánk közé, így megvédjünk a maszkunkat a rúzsfoltoktól.

Maszkválasztó

Döntsük el, mi a fontosabb: a stílusos maszk, vagy az érintetlen smink?

* A feszesebb, szorosabb maszkok, jobban elmaszatolják a festéket. * Az egyszer használatos maszkok kevésbé tapadnak rá arcunkra, így sminkhez ezt ajánljuk.