Most már többféle szemkihúzási lehetőség van, hiszen a sminkes boltokat elárasztották a különböző színű, textúrájú termékek, ráadásul vannak kifejezetten csillámos darabok is, amivel minden szettet egyszerűen fel lehet dobni. Ezek persze nem voltak elegek, egyre menőbbek a látványos, már nem a cicaszemet előtérbe helyező kinézetek is.

A klasszikus

Egyes nők nagy ellensége a tusvonalhúzás, és teljesen jogosan, hiszen elég macerás tud lenni, de megéri egy kis gyakorlás, hiszen utána egy sok helyzetben tökéletes sminket kapunk. Egy szép vonal használatával és szép szempillákkal elképesztő hatást lehet elérni, nem beszélve arról, hogy mennyire kihangsúlyozza a tekintetünket.

(Fotó: Shutterstock)

Színes tusok

Izgalmas lehetőség a szettek feldobására, sőt még a szemünk színét is tökéletesen hangsúlyozhatjuk velük, ha jól tudunk színt választani. A színes, kihívó sminkekről többeknek is a fesztiválszezon jut eszébe, de merjük bevállalni a hétköznapokban is a picit vagányabb sminkeket. Egy szép királykék vonal nem is olyan feltűnő, de gyönyörű lehet egy ugyanolyan színű felsőrésszel, vagy ruhával. Mostanra az óriási választék miatt tényleg bárki megtalálhatja a magához tökéletesen illőt, vannak neon- vagy visszafogottabb színűek, kis selyemcsillogással, vagy a bevállalósabbaknak nagy színes csillámosak is.

(Fotó: Shutterstock)

Dupla vonal

Ez a technika az utóbbi években lett nagyon divatos, könnyen alkalmazható bármilyen szemformára, hiszen tetszés szerint húzhatjuk meg a vonalakat. Lehet akár hosszabb vagy nagyobb ívű, így könnyen igazítva bárki stílusához vagy szeméhez.