
Lehetetlen feladvány: Csak a 140+ IQ-val rendelkezők találják meg a hibát a képen!
Rajtad is egészen biztos ki fog fogni ez a feladvány.
Három étel, amely a gazdag K1 vitamin tartalmának köszönhetően segít megakadályozni a kalcium felhalmozódását, ezáltal ez érszűkületet, amely az első számú oka a szívbetegségeknek.
A szívbetegségek elleni küzdelem három legjobb étele olcsó, könnyen hozzáférhető, és valószínűleg már a helyi szupermarketek polcain is megtalálhatók.
A leveles zöldségek, mint a spenót, a kelkáposzta és a brokkoli a leghatékonyabbak közé tartoznak.
Az European Journal of Nutrition című folyóiratban megjelent tanulmány szerint már napi 60-75 gramm elfogyasztása is jelentősen csökkentheti az érelmeszesedéses érrendszeri betegségek kockázatát, ami a szívrohamok és a stroke fő oka .
Ezek a zöld zöldségek gazdagok K1-vitaminban , amely segíthet megakadályozni a kalcium felhalmozódását az artériákban és azok szűkületét, ami kulcsfontosságú folyamat a szívbetegségek kialakulásában.
A leveles zöldségek és keresztesvirágú zöldségek, mint például a spenót, a kelkáposzta és a brokkoli, K1-vitamint tartalmaznak, amely segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri betegségekre jellemző érelmeszesedési folyamatokat
– mondta Montana Dupuy, az ausztrál Edith Cowan Egyetem munkatársa, a kutatás vezetője.
„A nagyszerű hír az, hogy ezek a zöldségek könnyen beilleszthetők a mindennapi étkezésekbe” – tette hozzá.
A K1-vitamin ajánlott napi bevitele körülbelül 1 mikrogramm testsúlykilogrammonként (kg). Ez nagyjából 70 mcg-ot jelent egy 70 kg-os felnőtt számára.
Egy csésze főtt spenót több mint 800 mcg-ot tartalmaz, míg egy csésze főtt brokkoli körülbelül 220-250 mcg-ot.
Ez azt jelenti, hogy a napi adag túllépéséhez elég egy marék spenótot tenni egy turmixba, kelkáposztát adni a levesekhez vagy tésztákhoz, vagy brokkolit köretként felszolgálni vacsorához.
A szív- és érrendszeri betegségek továbbra is a vezető halálokok világszerte.
A tanulmány megállapította, hogy azoknál a nőknél, akik a jelenleg ajánlottnál körülbelül 30 százalékkal több K1-vitamint fogyasztottak, alacsonyabb volt az érrendszeri betegségek hosszú távú kockázata.
Dr. Marc Sim, az ECU vezető kutatója elmondta: „Fontos megjegyezni, hogy amikor a nyak ereit vizsgáltuk, azoknál, akik magasabb K1-vitamin-bevitellel rendelkeztek, ezek az erek kevésbé voltak megvastagodva, ami az érelmeszesedés markere.”
A szívbetegségek kockázatának csökkentésének módjai:
Dohányzásról való leszokás – A dohányzás drámaian növeli a szívbetegségek és a kapcsolódó szövődmények kockázatát. A leszokás, akár évekig tartó dohányzás után is, jelentősen csökkentheti a kockázatot.
Étkezzen egészségesen – Koncentráljon a gyümölcsökben, zöldségekben, teljes kiőrlésű gabonákban, sovány fehérjékben és egészséges zsírokban gazdag étrendre, miközben korlátozza a telített és transzzsírok, a nátrium és a feldolgozott élelmiszerek fogyasztását. Az NHS Eatwell Útmutatójának követése jó keretet biztosít a kiegyensúlyozott étrendhez.
Stresszkezelés – A krónikus stressz negatívan befolyásolhatja a szív egészségét. Gyakoroljon stresszcsökkentő technikákat, például mélylégzést, meditációt vagy jógát.
Tartsa fenn az egészséges testsúlyt - A túlsúly vagy az elhízás növeli a szívbetegségek kockázatát. Az egészséges testsúly fenntartása érdekében összpontosítson a kiegyensúlyozott étrendre és a rendszeres testmozgásra.
Korlátozza az alkoholfogyasztást – A túlzott alkoholfogyasztás növelheti a vérnyomást és a szívbetegségek kockázatát.
Rajtad is egészen biztos ki fog fogni ez a feladvány.
Fontos felismeréseket is tartogat a pénzügyek és a karrier terén.
Sokkoló dolgot találtak a röntgenfelvételen.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélrePortfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.