Ezeket a tanácsokat érdemes megfogadni.
Egy egészségügyi szakértő adta meg a legjobb tippjeit arra vonatkozóan, hogy melyek a legjobb élelmiszerek az étrendben az agy teljesítményének fokozására.
Több mint 180 ezer ember elemzéséből kiderült, hogy „mélyreható” kapcsolat van a táplálkozásunk és az agyunk egészsége között. A Nature tudományos folyóirat megállapította, hogy a kiegyensúlyozottan táplálkozóknak jobbak az agyi funkcióik és a mentális egészségük is.
Kirsten Brooks, táplálkozási szakértő tudja, mire van szükségünk ahhoz, hogy szürkeállományunk boldog legyen. Szakterülete az agyműködés, a hormonháztartás és a beleink egészsége. A szakember pedig most elárulta, hogy mit fogyasszunk ahhoz, hogy nekünk is javuljon az agyunk egészsége.
A táplálkozási szokásokat nem szabadna túlzásba vinni: a teljes értékű élelmiszerek, mint a barna rizs és zab, valamint az alacsony cukortartalmú gyümölcsök, például a bogyós gyümölcsök, a zöldségek változatos választéka, valamint a bab és a lencse, a hús, a hal és a tojás mind jót tesznek
- fejtette ki Kirsten Brooks, majd így folytatta:
„A rostszegény, gyorsan felszívódó szénhidrátokban és cukrokban gazdag, mesterséges édesítőszereket, adalékanyagokat és emulgeálószereket tartalmazó étrend hozzájárulhat a közép körüli zsigeri zsír kialakulásához, amely gyulladásos hatással lehet az agyra.”
A doktornő azt is javasolta, hogy az agyműködés fellendítése érdekében érdemes magas rosttartalmú étrendet követni, napi körülbelül 30 grammot ajánlva ezekből. Más zöldségek, mint a brokkoli, a kelbimbó, az articsóka, a kelkáposzta, a lencse, a bogyós gyümölcsök, az alma, a körte, a mandula és a chia mag szintén javasoltak a kognitív funkciók javítására.
Az erjesztett ételeket, beleértve a joghurtot, a kefirt, a kombuchát, a savanyú káposztát és a kimchit, szintén a bélrendszerünk javításának és az agyunk egészségének fokozására szolgáló eszközként emlegetik - írja a Mirror.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre