
Íme egy egyszerű trükk, amitől sokkal jobb lesz a palacsinta
Egyetlen pluszdolgot kell belerakni, hogy finomabb legyen a palacsinta.
A palacsinta sokak kedvence Magyarországon, az amerikai palacsinta pedig az utóbbi években kezdett nagyon népszerű lenni nálunk. Utóbbinál rendkívül fontos a feltéten kívül, hogy mennyire puha – erre hozott a mindmegette egy tökéletes megoldást, amire valószínűleg nem sokan gondolnának a konyhában.

Megesik, hogy hiába követjük pontosan a tuti recepteket, rakunk a keverékünkbe mindenből pontosan annyit, amennyit kell, mégse lesz olyan jó a végeredmény, mint szeretnénk. Nos, van egy egészen meglepő hozzávaló, ami a mindmegette szerint egészen más dimenzióba emeli sokak új kedvencét, az amerikai palacsintát.
A finom, puha amerikai palacsinta titka nem más, mint a sör.
A szénsavnak és a kovásznak köszönhető ez, mivel előbbi könnyebbé teszi a tésztát, utóbbi pedig különleges ízt és színt ad. Sötétebb sörök esetében testesebb, hangsúlyos ízre számíthatunk, a világos sörök használatakor pedig enyhébbre.
Amerikaipalacsinta-recept
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 12 dkg liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor (púpozott)
- 1,5 dl tej
- 1 csipet só
- cukor
- illetve, ha ki akarjuk próbálni, akkor egy kis sör
Elkészítés:
- Az amerikai palacsinta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk.
- A sárgájákhoz hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet, majd addig keverjük, amíg sűrű, egynemű palacsintatésztát kapunk – itt adhatunk hozzá egy kevés sört.
- A tojásfehérjét egy csipet cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztához forgatjuk. Ezután negyedóráig a hűtőben pihentetjük.
- Előmelegített teflonserpenyőben aranybarnára sütjük a palacsinták mindkét oldalát.
- Csokiöntettel, lekvárral vagy juharsziruppal meglocsolva, csipetnyi fahéjjal megszórva a legfinomabb.
Top hírek


„Kutyakiképző vagyok – soha ne öleld meg a háziállatodat, ha ezt a 8 árulkodó jelt mutatja”

A Merkúr kilép a Nyilasból: Ez a 3 csillagjegy végre felszabadul nehézségei alól
Olyan érzés lesz, mintha végre levegőt kapnánk.
Hírlevél-feliratkozás
Hírlevél-feliratkozás
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre