Egyetlen pluszdolgot kell belerakni, hogy finomabb legyen a palacsinta.
A palacsinta sokak kedvence Magyarországon, az amerikai palacsinta pedig az utóbbi években kezdett nagyon népszerű lenni nálunk. Utóbbinál rendkívül fontos a feltéten kívül, hogy mennyire puha – erre hozott a mindmegette egy tökéletes megoldást, amire valószínűleg nem sokan gondolnának a konyhában.
Megesik, hogy hiába követjük pontosan a tuti recepteket, rakunk a keverékünkbe mindenből pontosan annyit, amennyit kell, mégse lesz olyan jó a végeredmény, mint szeretnénk. Nos, van egy egészen meglepő hozzávaló, ami a mindmegette szerint egészen más dimenzióba emeli sokak új kedvencét, az amerikai palacsintát.
A finom, puha amerikai palacsinta titka nem más, mint a sör.
A szénsavnak és a kovásznak köszönhető ez, mivel előbbi könnyebbé teszi a tésztát, utóbbi pedig különleges ízt és színt ad. Sötétebb sörök esetében testesebb, hangsúlyos ízre számíthatunk, a világos sörök használatakor pedig enyhébbre.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre