Íme egy egyszerű trükk, amitől sokkal jobb lesz a palacsinta

Egyetlen pluszdolgot kell belerakni, hogy finomabb legyen a palacsinta.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.11.03.
Módosítva: 2024.11.03.
palacsinta recept tipp

A palacsinta sokak kedvence Magyarországon, az amerikai palacsinta pedig az utóbbi években kezdett nagyon népszerű lenni nálunk. Utóbbinál rendkívül fontos a feltéten kívül, hogy mennyire puha – erre hozott a mindmegette egy tökéletes megoldást, amire valószínűleg nem sokan gondolnának a konyhában.

Amerikai palacsinta / Fotó: mindmegette.hu

Megesik, hogy hiába követjük pontosan a tuti recepteket, rakunk a keverékünkbe mindenből pontosan annyit, amennyit kell, mégse lesz olyan jó a végeredmény, mint szeretnénk. Nos, van egy egészen meglepő hozzávaló, ami a mindmegette szerint egészen más dimenzióba emeli sokak új kedvencét, az amerikai palacsintát.

A finom, puha amerikai palacsinta titka nem más, mint a sör.

A szénsavnak és a kovásznak köszönhető ez, mivel előbbi könnyebbé teszi a tésztát, utóbbi pedig különleges ízt és színt ad. Sötétebb sörök esetében testesebb, hangsúlyos ízre számíthatunk, a világos sörök használatakor pedig enyhébbre.

Amerikaipalacsinta-recept

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 12 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor (púpozott)
  • 1,5 dl tej
  • 1 csipet só
  • cukor
  • illetve, ha ki akarjuk próbálni, akkor egy kis sör

Elkészítés:

  1. Az amerikai palacsinta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk.
  2. A sárgájákhoz hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet, majd addig keverjük, amíg sűrű, egynemű palacsintatésztát kapunk – itt adhatunk hozzá egy kevés sört.
  3. A tojásfehérjét egy csipet cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztához forgatjuk. Ezután negyedóráig a hűtőben pihentetjük.
  4. Előmelegített teflonserpenyőben aranybarnára sütjük a palacsinták mindkét oldalát.
  5. Csokiöntettel, lekvárral vagy juharsziruppal meglocsolva, csipetnyi fahéjjal megszórva a legfinomabb.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás