Ezzel a két extra hozzávalóval lesz igazán puha és sokáig friss a kész palacsinta.
Nem túlzás kijelenteni, hogy a palacsinta a világ egyik legkedveltebb étele, amelyet minden országban máshogy készítenek el. A népszerűsége már csak amiatt is töretlen, mivel viszonylag kevés hozzávalóval, gyorsan és egyszerűen ki lehet keverni a tésztáját, és számtalan töltelékkel variálhatjuk. Azonban, ha azt szeretnénk, hogy a kész palacsinta igazán finom és puha legyen, valamint sokáig friss maradjon, akkor a klasszikus tésztarecepthez érdemes hozzáadni két extra hozzávalót – hidd el, nem fogod megbánni!
Tipp: Ha a palacsintába egy kevés élesztőt és napraforgóolajat is teszel, sokkal puhább és tovább friss lesz
– árulta el a titkot a Mindmegette, ahol ezután megosztották a klasszikus túrós palacsinta-alapreceptjüket is.
Hozzávalók a palacsinta tésztájához:
Hozzávalók a túrós töltelékhez:
Az elkészítés pontos menetét az alábbi videóban tudjátok megtekinteni!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre