Plusz két hozzávaló, és tökéletes lesz a palacsintatészta!

Ezzel a két extra hozzávalóval lesz igazán puha és sokáig friss a kész palacsinta.



Megosztás
Szerző: H. A.
Létrehozva: 2024.07.28.
Módosítva: 2024.07.28.
palacsinta tipp hozzávaló palacsintatészta

Nem túlzás kijelenteni, hogy a palacsinta a világ egyik legkedveltebb étele, amelyet minden országban máshogy készítenek el. A népszerűsége már csak amiatt is töretlen, mivel viszonylag kevés hozzávalóval, gyorsan és egyszerűen ki lehet keverni a tésztáját, és számtalan töltelékkel variálhatjuk. Azonban, ha azt szeretnénk, hogy a kész palacsinta igazán finom és puha legyen, valamint sokáig friss maradjon, akkor a klasszikus tésztarecepthez érdemes hozzáadni két extra hozzávalót – hidd el, nem fogod megbánni!

Palacsinta
Így lesz tökéletes a palacsintatészta Fotó: YouTube

Tipp: Ha a palacsintába egy kevés élesztőt és napraforgóolajat is teszel, sokkal puhább és tovább friss lesz

– árulta el a titkot a Mindmegette, ahol ezután megosztották a klasszikus túrós palacsinta-alapreceptjüket is.

Hozzávalók a palacsinta tésztájához:

  • 20 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas víz
  • olaj a sütéshez

Hozzávalók a túrós töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 2 ek. tejföl
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 ek. porcukor

Az elkészítés pontos menetét az alábbi videóban tudjátok megtekinteni!

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás