A világ minden táján készítik, lehet sós, vagy édes, a lényeg, hogy sok legyen belőle.
A palacsintatészta elkészítése alig pár percet vesz igénybe, azonban a sütése már macerásabb egy kicsit.
Szinte bármivel tölthető, az ízeknek szinte csak a képzeletünk szabhat határt.
Ahhoz azonban, hogy tökéletes palacsintatésztát készítsünk nem elég jó állagúra keverni az alapanyagot, a sütési praktikákat is jó tudni.
Bár nagyanyáink még öntöttvasból készült sütőben készítették ezt a finomságot, ma már nehezebb ilyet beszerezni. Napjainkban leginkább teflon bevonatos sütőben készülnek a palacsinták, de ennek is lehet buktatója.
A túl sűrű massza nem jó, inkább folyékonyabbra készítsük a tésztát
Nagyon fontos, hogy csomómentesre legyen elkeverve a tészta.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre