Te is rosszul mosod a hajadat? A legtöbb ember elköveti ezt a hibát

Van egy téves dolog, ami elterjedt a köztudatban.



Megosztás
Szerző: L.A.
Létrehozva: 2024.10.26. 17:00
haj hajmosás frizura

Mindenki szeretné, ha szép és egészséges lenne a haja, de az interneten látott tanácsokban már sokszor elvszik az ember, hogy melyik tanácsot is érdemes megfogadni.

Fotó: Pexels

Eva Proudman szépségszakértőt, az Absolute Collagen szépségápolási oldalról olyan kérdésekkel bombázzák, amelyek a haj növekedésével kapcsolatosak. Egy elterjedt mítosz szerint a minél ritkábban mosott hajtól jobb eredményt kaphatunk, ám ez a szakember szerint irritálhatja a fejbőrt - írja a Mirror.

Ez a praktika azt sugallja, hogy a ritka hajmosás segíthet szabályozni a természetes zsírok termelését és a haj természetes módon kezd megtisztulni. Ez azonban nem igaz, sőt: károsíthatja a hajat és irritálhatja a fejbőrt.

 

A koszos hajon ráadásul baktériumok halmozódhatnak fel, így a rendszeres mosás elengedhetetlen a szakértő szerint.

Aki túl ritkán mossa a haját, egy idő után viszketést és érzékenységet fog tapasztalni, nem is beszélve a korpásodásról, mivel a baktériumok elkezdenek felszaporodni a hajhagymák között. A fejbőr tiszta és kiegyensúlyozott állapotának megőrzése érdekében azt javasoljuk, hogy a legtöbb ember mossa meg a haját naponta vagy minden második nap.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás