Ötből négyen rosszul mosnak hajat: eláruljuk, ez a titka

Mutatjuk, mitől fog a hajad csak úgy ragyogni.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.08.25.
Módosítva: 2024.08.25.
hajmosás fésű sampon haj

Mégis mit lehet ezen elrontani? – biztosan sokan teszik fel ezt a kérdést, pedig bizony vannak buktatói ennek a szépségápolási rutinnak is. A Fanny Magazin, mire kell figyelni!

A hiba: kapkodunk

Ha igazán őszinték akarunk lenni, akkor egész biztos már mi is húztuk, halasztottuk a hajmosást, hiszen sokszor igazi nyűgként tekintünk rá. Ez különösen igaz akkor, ha hosszú a hajunk, fáradtak vagyunk és egész nap rohanunk. Ilyenkor legszívesebben csak két perc alatt letudnánk ezt az egészet. csakhogy itt követjük el az egyik legnagyobb hibát: csak besamponozzuk a hajunkat, és már szinte öblítjük is le, hogy minél gyorsabban haladjunk.

A megoldás: dupla bevetés

Ha már sikerült magunkat rávenni a hajmosásra, akkor szánjunk rá kellő időt. Először egy mogyorónyi sampont használjunk, ami arra kell, hogy valamennyire megszabadítsuk a frizuránkat a szennyeződésektől. Ilyenkor gyakran érezzük is, hogy nem igazán habosodik a sampon, és nem tudjuk olyan könnyen átmasszírozni a tincseket. Éppen ezért van szükség egy öblítésre, majd egy második körre ahhoz, hogy valóban tiszta legyen a hajunk.
 

A hiba: nem vagyunk hatékonyak

Azonkívül, hogy kétszer is kell samponozni, az is nagyon sokat számít, hogy miként tesszük ezt. Az nem elég, ha csak tessék-lássék módon eloszlatjuk a szálakon, kicsit átdörgöljük, majd mehet is rá a víz. Ha a hajtövünket nem tisztítjuk át megfelelően vagy kimarad a fejbőr, akkor a frizura gyorsabban kezd majd el zsírosodni. Vagyis csak egy ördögi kört indítunk be ezzel!

A megoldás: lényeges az alaposság

Ügyeljünk arra, hogy a hajtövünkre is jusson a samponból. Erre különösen a dús, hullámos vagy éppen göndör hajúaknak kell figyelni, hiszen nekik még nehezebb a dolguk. Mosás közben pedig masszírozzuk át jó alaposan a fejbőrünket is, hiszen ez még abban is segít, hogy gyorsabban növesszük meg a frizuránkat, mivel beindítja a vérkeringést. Akár külön fejbőrradírt is érdemes bevetni.

A hiba: téves sorrend

Ha valóban selymes és csillogó tincsekre vágyunk, akkor nem elég, ha csupán sampont használunk. Érdemes kondicionálót és maszkot vagy pakolást is bevetnünk. Csakhogy egész biztos, hogy ez utóbbiakkal zárjuk a sort.

A megoldás: haladjunk lépésenként

Ha extra lépésként beiktatunk egy mélyen tápláló terméket, például egy maszkot, akkor is ez után jöjjön még a kondicionáló, ugyanis ez segít abban, hogy lezárjuk a szálak lemezkéit. Viszont, ha hajban maradó terméket használunk, akkor az legyen a legutolsó, és természetesen azt nem is kell leöblíteni.

A hiba: rosszul használjunk a törülközőt

Itt is tutira felmerül a kérdés, hogy mégis mit lehet egy egyszerű törülközőn rosszul használni? Pedig itt is sok a hibalehetőség! Ha például hajmosás után egyből átdörzsöljük vele a még csuromvizes tincseket, akkor az erőteljes súrlódás miatt sérülnek a szálak és össze is gubancolódnak a tincsek. Az sem jó, ha ilyenkor a fejbőrt is megdörgöljük azzal a szándékkal, hogy még megtisztítjuk. Ugyanis ilyenkor már csak maximum a felesleges faggyút vagy a maradék szennyeződéseket oszlatjuk szét.

A megoldás: A tincsekből először finoman nyomkodjuk ki a felesleges vizet, és végképp felejtsük el a csavaró mozdulatokat! Inkább csak enyhén lapogassuk a törülközővel. Ha pedig turbánt készítünk, ne legyen túl szoros. Neten akár különböző „megkötési” technikákat is találunk, amelyek kímélőbbek.

A hiba: nem hagyunk időt

Ahogy magát a hajmosást, úgy az utána lévő többi macerát is szívesen felgyorsítanánk, ezért a legtöbben azonnal nekiesnek a vizes hajuknak, elkezdik kifésülni, vagy pedig egyből beindítják a hajszárítót. Pedig, ha a még nedves tincseket elkezdjük kihúzni egy sima fésűvel, könnyen megnyúlhatnak, sőt akár el is szakadhatnak. Míg a forró levegő könnyen károsíthatja is őket.

A megoldás: kímélő üzemmódban

A legjobb, ha néhány percig rajta hagyjuk a törülközőt a hajunkon. Érdemes beszerezni egy mikroszálas változatot, ami segít abban, hogy több vizet szívjon fel, és kíméli a tincseket. Kifésüléshez pedig válasszunk egy ritkább fogú fésűt vagy speciálisan vizes hajra való kefét választani, és a tincsek aljától kezdjük el kifésülni a hajat. Ezután jöhet egy hajon hagyható vagy hővédő termék, és utána indítsuk csak be a hajszárítót.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás