Elárulta hihetetlen fogyásának titkát Gábor: ezzel az étrenddel dobott le 3 hónap alatt 20 kilót

Akkor jött rá, hogy ideje életmódot váltani, amikor ráállt a mérlegre, és az 104 kilót mutatott.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.10.24. 12:30
fogyás túlsúly testsúly életmódváltás

Nem akármilyen fogyást tudhat maga mögött Gábor, a házi pék: 3 hónap alatt ugyanis 20 kilótól sikerült megszabadulnia, ráadásul úgy, hogy nem kellett mindenről lemondania – ugyanakkor kétségtelen, hogy meg kellett tanulnia a mértékletességet, valamint azért egy-két kisebb áldozatot meg kellett hoznia a cél érdekében. Hogy hogyan jutott el oda, hogy ideje lefogyni, és miként sikerült mindez neki? Minderről YouTube-videójában és a Mindmegette oldalán is részletesen mesélt.

Gábor, a házi pék
Gábor 104 kilósan döntött az életmódváltás és a fogyás mellett  Fotó: Mindmegette, Móricz István 

Mint elárulta, alapvetően amatőrként fogott bele az életmódváltásba. Kiemelte, nem voltak korábban sem egészségügyi problémái a súlya miatt, egyszerűen csak nem tetszett neki, amit a tükörben látott, illetve amit a mérleg mutatott: főleg, amikor egy kéthetes nyaralás után már 104 kilót nyomott. Ráadásul a pékszakma velejárójaként, az éjszakai munkavégzések miatt más rendszerben étkezett, emellett nem ritkán fordult elő, hogy hazaért, bevágott 3-4 szendvicset, majd le is feküdt aludni. 

Ez segített Gábornak a fogyásban

Gábor egy dietetikus ismerőse segítségével alakította ki új étrendjét. Kiemelte: a legfontosabb kulcsszó a mértékletesség volt. De lássuk, mit evett, amivel le tudta dobni a fölös kilókat!

  • Reggelire zsemlét evett vagy két vékony szelet kenyeret sok zöldséggel, valamint virslivel vagy szalámival.
  • Az ebéd terén nem volt megkötés, bármit ehetett, viszont odafigyelt arra, hogy csak kisebb adagokat egyen, és amint jóllakott, ne egyen többet. Korábban ugyanis ő sem vetette meg a nagy adag ételeket, ami – lássuk be! – a magyar étkezéskultúrában bizony nem megy ritkaságszámba. Egyébként Gábor a fogyása alatt a fehérjedús ételeket részesítette előnyben.
  • Munka közben egy péksüteményt engedélyezett magának, sósat vagy édeset.
  • Munka után már csak egy könnyű, friss zöldségekből és csirkéből vagy tonhalból álló salátával zárta le a napot.
  • A cukros üdítőket pedig teljes egészében vízre cserélte.
  • Alkalmanként megengedett magának némi nassolnivalót, de figyelt arra, hogy ezt mozgással ledolgozza.

Természetesen az életmódváltás nem csak az étrend átalakításából állt, Gábor edzeni is elkezdett, de csak fokozatosan: a kardioedzések mellett erősítő gyakorlatokat végzett, izomcsoportonkénti felosztásban. Hetente négyszer két órát edzett, illetve edz a mai napig: jelenlegi célja ugyanis a mostani testsúlya megőrzése, valamint az izomépítés.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás