Figyelmeztet a szakértő: ez a legrosszabb, amit tehetsz az éjszakai felébredéskor

Sokan elkövetik ezt az óriási hibát, te ne tedd!



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.10.08. 07:30
egészség felébredés alvás pihenés

A legtöbben legalább egyszer megébredünk éjszaka alvás közben, de másoknál ez többször is előfordulhat. Míg sokan közülünk vissza tudnak aludni, addig mások számára ez igazi kihívást jelent.

alvás
Fontos, ezt semmiképpen ne tedd, ha megébredsz éjszaka Fotó: pexels

A szakértők szerint, ha véletlenül felébredsz éjszaka, és nehezen tudsz visszaaludni, akkor egy dolgot, semmiképpen sem szabad tenned. És nem, nem a hűtő kifosztására gondolnak, bár elképzelhető, hogy az sem jó ötlet.

Ha azon gondolkodsz, hogy nem tudsz aludni, az felkeltheti az elmédet, és még nyugtalanabbá tehet. Jobb lépés ennél, ha elfogadod a helyzetedet - ne állj ellen az ébrenlétnek - és találj egy alternatív megoldást

- fejtette ki Dr. Fiona Barwick, a Stanford University School of Medicine alvás- és cirkadián-egészségügyi programjának igazgatója.

Egy másik szakértő azt állította, hogy ha nem tudsz visszaaludni, „fontos, hogy ne maradj az ágyban”.

„Ha így teszel, az agyad és a tested arra késztet, hogy az alvás helyett ébren maradj. Nehéz lehet elhagyni a meleg, kényelmes ágyat, miután az éjszaka közepén felébredtünk. Ám helyette ülj le egy kényelmes székre egy másik szobában. Olvass egy könyvet, és csak annyi fény legyen felkapcsolva, hogy kényelmesen lásd a nyomtatott szöveget” - magyarázta Luis F. Buenaver alvásszakértő.

A szakember hozzátette, hogy ha előző éjszaka rosszul aludtál, fontos, hogy másnap ne alud ki magadat, és kövesd a szokásos rutinodat - írja az Unilad.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás