Megdöbbentő eredményt hozott egy kutatás: ez a sors vár azokra a gyerekekre, akik kihagyják a reggelit

Egy friss tanulmány szerint azok a gyerekek, akik rendszeresen kihagyják a reggelit, nagyobb valószínűséggel lesznek boldogtalanok.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2024.08.01.
kutatás gyerek reggeli depresszió

A kutatók azt találták, hogy minél gyakrabban reggeliznek a 10–17 éves gyerekek, annál elégedettebbek az életükkel. Csaknem 150 000 fiatal adatait elemezték 42 országban, köztük az Egyesült Királyságban.

reggeli, étel,
Fotó: unsplash.com

A legmagasabb életelégedettségi pontszámot azoknál a résztvevőknél határozták meg, akik minden nap reggeliztek, és a legalacsonyabbat azoknál a gyerekeknél, akik soha nem reggeliztek. A kutatók úgy vélik, hogy ennek több oka is van, többek között az, hogy a reggeli vitaminok és tápanyagok hogyan segíthetik a tanulókat az iskolai tanulásban és az összpontosításban.

A vizsgált országok közül Portugáliában azoknak a gyerekeknek voltak a legmagasabbak a pontszámaik, akik mindennap reggeliztek. Ezzel szemben a legalacsonyabb élettel való elégedettségi pontszámot azok a romániai gyerekek kapták, akik soha nem reggeliztek.

Az Anglia Ruskin Egyetem és az Universidad de las Americas kutatói szerint az eredményeik potenciális társadalmi-gazdasági tényezőkre is utalnak. A mindennap reggeliző gyerekek közül Angliában volt az ötödik legalacsonyabb átlagos életelégedettségi pontszám.

Tanulmányunk széles körű volt, és következetes összefüggést talált a reggelizés gyakorisága és az élettel való elégedettség között, és ennek több lehetséges oka is lehet. Korábbi tanulmányok kimutatták, hogy a reggelit nem evő serdülőknek rossz hangulata van, és gyakoribb köztük a szorongás, a stressz és a depresszió. Sőt, a megfelelő reggeli fogyasztása biztosítja az optimális kognitív működéshez szükséges energiát és tápanyagokat, valamint javítja a koncentrációt, a memóriát és a tanulási képességet

– mondta Lee Smith vezető szerző, az ARU közegészségügyi professzora. A szakértő ezt követően hozzátette:

Egy másik ok lehet a vitaminok és ásványi anyagok keveréke, amelyet a napi reggelinkből kapunk, és ha ezeket rendszeresen nem kapjuk meg, az idővel az élettel való elégedettség csökkenését eredményezheti. A rendszeres rutin, amely magában foglalja a reggelit is, szerkezetet és pozitív hangot hozhat a nap többi részébe.

A Daily Mail szerint a professzor még elmondta, hogy az eredmények bizonyos ellentmondásokat mutattak ki az országok között, amelyeket a különböző kultúrák és életmódok, valamint társadalmi-gazdasági tényezők befolyásolhatnak.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás