Akikben túlteng az önbizalom: ezek a csillagjegyek hajlamosak az egoizmusra

Ők azok, akik hajlamosak a túlzott magabiztosságra.



Megosztás
Szerző: H. A.
Létrehozva: 2024.08.30.
egóprobléma csillagjegyek asztrológia

A magabiztosság egy vonzó tulajdonság, azonban, ha túl nagy mértékben van jelen, az már inkább zavarónak hat. Az asztrológia szerint – amely már régóta nyújt érdekes betekintést a különböző személyiségjegyekbe – némely csillagjegyeknek időnként meggyűlhet a baja az egójukkal. Az alábbiakban most ezeket a jegyeket fogjuk bemutatni.

horoszkóp, csillagjegy, asztrológia
Ezeknek a csillagjegyeknek meggyűlhet a bajuk az egójukkal Fotó: Metropol

Kos

A Kosok, amelyeket a Mars ural, a tüzes és öntudatos természetükről ismertek. A Kosok a magabiztosság megtestesítői, ám ez az önbizalom időnként már  átlépi az egoizmus határát. A Kosok született vezetők, akik mindig készek átvenni az irányítást és döntéseket hozni. Hatalmas energiájuk és elszántságuk olykor arroganciának tűnhet, különösen olyankor, amikor a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretnék. A Kosok emellett gyakran küzdenek a kritika elfogadásával is: a vágyuk, hogy a legjobbak legyenek, komoly egóproblémákhoz vezethet, ami elutasítóvá teszi őket mások véleményével szemben. 

Oroszlán

A Nap által uralt Oroszlánok a karizmájukról és a reflektorfény iránti szeretetükről ismertek. Ennek a jegynek a szülöttei imádnak a figyelemben és a csodálatban sütkérezni, ami néha jelentős egóproblémákhoz vezethet. Az Oroszlánok továbbá hatalmas büszkeséggel és önértékeléssel rendelkeznek, ami egyszerre lehet erősség és sebezhetőség is. Az elismerés iránti vágya ugyanis gyakran azt jelenti, hogy küzdenek az alázattal. Az egójuk miatt énközpontúnak, esetleg túlságosan drámainak tűnhetnek, ami abból a velük született igényükből fakad, hogy érezzék, amint értékelik őket.

Skorpió

A Plútó által uralt Skorpiók intenzívek és szenvedélyesek, akiket gyakran félreértenek a titokzatos természetük és erős akaratuk miatt. A Skorpióknál komoly egóproblémák alakulhatnak ki az irányítás iránti vágyuk és a sebezhetőségtől való mélyen gyökerező félelmeik miatt. A Skorpiók emellett gyakran önbizalmat és erőt sugároznak magukból, de ez igazából egy védelmi mechanizmus, ami a bizonytalanságuk elrejtésére szolgál. Küzdenek a bizalommal, és nagyon gyanakvók lehetnek, ami irányító viselkedéshez vezethet. 

Bak

A Szaturnusz által uralt Bakok az ambíció és a fegyelem megtestesítői. Ennek a jegynek a szülötteit a siker és az elismerés iránti vágy vezérli: a célok könyörtelen hajszolása miatt időnként már ridegnek és egoistának tűnhetnek. A Bakok fő egóproblémái a magas elvárásaikból és a perfekcionista hajlamaikból erednek, a kudarctól való félelmük, valamint a tökéletesség iránti vágyuk pedig stresszhez és elszigeteltséghez vezethet. 

(Via)

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás