A gyönyörű 6 éves kislány számítógépes játékokkal töltötte a napot – 24 órával később halott volt

Egy boldog és gyönyörű kislány, aki egy ritka, diagnosztizálatlan genetikai rendellenességben szenvedett, hirtelen meghalt egy hasmenéses fertőzés következtében.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2024.08.23.
Módosítva: 2024.08.23.
tragédia fertőzés gyerek iskola kórház

Milly-Rose Stirrup tavaly februárban maradt otthon, miután elkapott egy fertőzést, amely az iskolában terjedt. Így a hatéves kislány otthon töltötte a napot számítógépes játékokkal játszva. Milly-Rose állapota azonban gyorsan romlott, és 24 órával később elhunyt a Royal Manchester Gyermekkórházban (RMCH).

Fotó: Pixabay

A fiatal lány szülei, Shaun és Phillipa megtörten értesültek arról, hogy lányuknak egy alapvető genetikai hibája volt, amely végzetes megbetegedését okozta. A Manchesteri Koronabíróság most megállapította, hogy ez volt tragikus és korai halálának oka.

A vizsgálat során kiderült, hogy Milly-Rose először február 14-én éjszaka hányt, de szülei azt hitték, hogy ez csak az a vírus, amely az iskolájában terjedt. A fertőzés, amelyről most már tudni lehet, hogy norovírus volt, hányást és hasmenést okozott, amiért Milly-Rose otthon maradt.

Február 16-án a hajnali órákban Milly-Rose hasi fájdalomra ébredt, majd azt mondta, hogy „fáj a szíve”. Shaun és Phillipa hívta a segélyhívót, ahol azt tanácsolták nekik, hogy vigyék kórházba. Ott Milly-Rose-t „enyhén dehidratáltnak” minősítették, és megkezdték nála a folyadékterhelést, amely során a dehidratált betegek rendszeres időközönként bizonyos mennyiségű folyadékot kapnak.

A család Milly-Rose-zal együtt körülbelül hajnali 3:45-kor ért haza a kórházból, ahonnan hazaengedték a kislányt. Állapota azonban hamarosan romlott, és reggel 7:30 körül szülei ismét a segélyhívót tárcsázták. Mivel sokáig kellett volna várni a mentőre, maguk vitték be kislányukat a Royal Manchester Gyermekkórházba.

Kezdetben attól tartottak, hogy agyhártyagyulladása lehet, vagy hogy szepszise. Azonban később kiderült, hogy a LPIN1 nevű gén ritka mutációja. Ez szinte teljes LPIN1 fehérjehiányt okoz, amely a metabolikus stressz kezeléséhez szükséges. Ez pedig egy rabdomiolízis nevű állapotot okoz, amelyet betegségek, láz, koplalás vagy fizikai megterhelés válthat ki.

Egy, a vizsgálaton felolvasott levélben dr. Bernd Schwahn, a metabolikus orvoslás szakértője elmondta, hogy az ilyen állapotban lévő gyermekek egészségesnek tűnhetnek, amikor jól vannak, de metabolikus stressz alatt katasztrofális izomlebomlást szenvedhetnek el”.

Milly-Rose állapota tovább romlott a kórházban, majd szívmegállás következett be nála. Az átfogó újraélesztési kísérletek sajnos sikertelenek voltak, és röviddel 13:30 előtt elhunyt.

Dr. Gemma Petts patológus által végzett boncolás megállapította, hogy Milly-Rose halálát „norovírushoz társuló lázas gyomor-bélhurut okozta, amely katasztrofális rabdomiolízist eredményezett egy olyan gyermekben, aki egy alapvető, de a halál időpontjában még diagnosztizálatlan LPIN1 genetikai mutációval rendelkezett”.

Milly-Rose-ra szeretnénk úgy emlékezni, mint arra a boldog, szeretetteljes, gyönyörű kislányra, aki volt. Nagyon hiányzik, és mindig velünk van

– idézi a Mirror a kislány szüleinek a koronabíróságon elmondott szavait. A vizsgálat végül azzal zárult, hogy ugyan találtak hiányosságokat a kezeléssel kapcsolatban, de konkrét felelőst nem tudtak megnevezni a kislány tragikus halála kapcsán. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás