SOHA ne aludj meztelenül! Mutatjuk, milyen folyamatokat indít be ilyenkor az emberi test

Semmiképpen ne aludjunk meztelenül a kánikulában.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.07.21.
Módosítva: 2024.07.21.
pizsama izzadtság alszik alvás

Ami a napokban volt, olyasmi a pokol legmélyebb bugyrában lehet csak. Rettenetesen meleg lett ez a nyár, és szinte meg sem lehet maradni az utcán, olyan erős a napsugárzás. Semmi másra nem vágyunk ilyenkor, csak hogy egy hűvös, klimatizált szobában legyünk, és egyszerűen megpróbáljuk túlélni ezt a tikkasztó hőséget. A kánikulában pedig az éjszaka a legnehezebb. Ha nincs otthon klíma, akkor a nagy meleg bizony nagyon nehézzé tudja tenni az elalvást. Álmatlanul forgolódunk és izzadunk, amikor egyszer csak felmerül bennünk az ötlet: miért ne aludhatnánk meztelenül? A válasz azonban határozott NEM! Mutatjuk, miért! 

SOHA nem szabad meztelenül aludni! 

Egy szakértő elismeri, hogy a nagy melegben csábító lehet a meztelenül alvás gondolata. Először ugyanis azt gondolhatjuk, hogy így kevesebb dolog melegíti a testünket, azaz könnyebben el tudunk aludni. A helyzet azonban ennél bonyolultabb. A ruha ugyanis magába szívja az izzadságot, ez az, ami jobban melegíti a testünket. Ha viszont nincs rajtunk ruha, akkor az izzadság a testünkön marad, még nehezebben tudunk aludni, és teljes mértékben felborítja ez a cselekedet az alvási ciklusunkat. 

A legjobb megoldás ezekre az esetekre az, ha valamilyen lenge, természetes anyagból készült pizsamát veszünk fel, amely nem magába szívja, hanem vezeti az izzadtságot. Ilyen esetben könnyebben fogunk tudni aludni – mondja a szakértő

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás