Nem kell tovább keresgélni: itt a megoldás a jobb alváshoz

Próbáld ki, ez neked is bevállhat.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.07.18.
Módosítva: 2024.07.18.
pihenés alvás étrend

Az alvás minőségét sok minden befolyásolja. Ezek között szerepel például a párkapcsolatok milyensége, de például az is, hogy az ember mikor megy el lefeküdni.

alvás
Kövesd ezt az étrendet és nem lesz több forgolódás az ágyban Fotó: Pexels

Ugyanakkor most a szakértők elárulták, hogy az étrendünk is jelentős hatással van az alvás minőségére. Hangsúlyozták annak fontosságát, hogy a lefekvés előtt kerülni kell a nagy étkezéseket, és helyette inkább a könnyű, egészséges nassolnivalókat érdemes választani.

Ez segíthet szabályozni a szervezet belső óráját és stabilizálni a vércukorszintet, ami jobb alvást eredményezhet. Ha a lefekvés előtti órákban úgy érzed, hogy egy kicsit megéheztél, akkor a szakértők javaslata alapján, fogyassz könnyű harapnivalót, amely segíthet a vércukorszintet stabilan tartani az éjszaka folyamán, és megakadályozhatja, hogy éhesen ébredjen fel.

Kulcsfontosságú, hogy a nassolnivalók kicsi dolgok legyenek, érdemes lefekvés előtt 1-2 órával egy kis adag joghurtot, egy banánt vagy egy marék diót elfogyasztani. 

A szakértők szerint érdemes megfontolnod, hogy több teljes értékű élelmiszert építs be az étrendedbe, ilyenek például a gyümölcsök, zöldségek és a teljes kiőrlésű gabona is. Ezek az élelmiszerek hosszú távon gyakran olcsóbbak a feldolgozott rágcsálnivalókhoz és készételekhez képest, és olyan alapvető tápanyagokat biztosítanak, amelyek elősegítik a jobb alvást.

Mutatjuk a szakemberek által összeállított elalvást könnyítő étrendet:

  • Reggeli: Egy órával az ébredés után egyél, hogy beindítsd az anyagcserédet, és a tested energiaszintjét a természetes cirkadián ritmusához igazítsd.
  • Ebéd: Törekedj a 12 és 14 óra közötti étkezésre, hogy fenntartsd az egyenletes energiaszintet, és elkerüld a délutáni éhségérzetet, amely befolyásolhatja az esti rutinodat.
  • Vacsora: Az esti étkezést lehetőleg lefekvés előtt 3-4 órával fogyaszd el, hogy elegendő idő álljon rendelkezésre az emésztésre, és hogy elkerüld az alvást zavaró kellemetlenségeket.
  • Esti snack: Ha szükséged van egy kis nassolnivalóra, válassz valami könnyű és egészséges ételt körülbelül 1-2 órával lefekvés előtt, hogy stabilizáld a vércukorszinted anélkül, hogy túlterhelnéd vele az emésztőrendszeredet – írja a Mirror.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás