5+1 tipp, hogy az alvás kánikulában se csak álom legyen!

Ha te sem tudsz rendesen aludni a hőségben mindenképpen próbáld ki a tippjeinket, hogy végre kipihenhesd magadat a kánikulában.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.07.02.
Módosítva: 2024.07.02.
nyár alvás éjszaka éjjel álom

A nyári kánikula csupán néhány napra enyhült, arról nem is beszélve, hogy idén ez főként a trópusi, párás meleget jelenti. Éppen ezért most mutatunk néhány olyan tippet, trükköt, praktikát, melyeket mindenképpen érdemes kipróbálnod, ha már nem bírod a légkondi vagy ventilátor hangját.

Ezekkel a tippekkel a nyári kánikulában is jól alszol majd 
Képünk illusztráció/Fotó: Pexels/Cottonbro Studio

1. Ezt idd lefekvés előtt

Igyál egy kis langyos gyógyteát, olyan gyógynövényekből, melyek megnyugtatják a szervezeted, lelassítják a szívverésed és elősegítik a pihentető alvást. A galagonya, a komló, a citromfű, a golgotavirág néhány olyan, ami jó kiindulási pont lehet. Ezenkívül az ágyad mellé helyezett víz is segíthet, de ügyelj rá, hogy ne igyál túl sokat.

2. Ezt edd lefekvés előtt

A nagy melegben többnyire nem kívánjuk a nehéz, tartalmas fogásokat, aminek megvan az oka. A lefekvéshez közeledve ez hatványozottan igaz, éppen ezért kerüld a nehéz, magas zsírtartalmú ételeket. Semmi olyat ne egyél lefekvés előtt, ami után olyan érzésed támad majd, mintha kő lenne a gyomrodban.

3. Egy kis víz külsőleg is jót tesz

A nyári esték alkalmával talán még jobban esik lemosni magunkról az egész napos port és izzadtságot. Ilyenkor fontos, hogy ügyelj a víz hőmérsékletére. A langyos víz talán a legjobb, illetve a folyamat végén hűvösebb vízzel öblítsd le magad a cél elérése érdekében. Ha túl hideg a víz, az viszont a nagy hőmérséklet-különbség miatt gond. Ezenkívül így nem lesz majd annyira pára a fürdőszobában, ezáltal a lakásban sem.

4. Szellőztess, de ne bármi áron

A nyári meleg alkalmával jó, ha már a kora reggeli felmelegedést kizárod a lakásából. Érdemes már a nap első meleg sugaraival becsukni az ablakokat, besötétíteni a szobákat. Ezt egészen estig jó, ha megtartjuk, akkor pedig el lehet dönteni, hogy inkább jöjjön be friss levegő, vagy maradjon meg a viszonylag hűvös benti hőmérséklet.

5. Ne csak a lakás szellőzzön jól

Aki nem meztelenül alszik, olyan jól szellőző, légáteresztő pamut fehérneműt, pizsamát, ágyneműhuzatot, lepedőt válasszon, amivel hosszú távon is jól jár. Sok selyem vagy műszálas anyag van a boltok polcain, melyek eleinte hűvösnek tűnhetnek, de könnyen befüllednek az éjszaka folyamán. Ezenkívül az is használhat ha lefekvés előtt egy időre a fagyasztóba teszed a párnahuzatod, ezzel lehűtve azt.

+1. Nemcsak a növényeknek

Azonkívül, hogy a szobában elhelyezett megfelelő növény is hűsítheti a helység légkörének hőmérsékletét még egy tippet adnak a növények. Egy kis permetezőbe helyezett friss, hideg víz hűsítő lehet, miután magunkra spricceljük. Viszonylag hamar megszáradunk, mégis olyan, mintha enyhén lehűlt volna a szervezetünk.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás